Gravidfotografering i Uppsala / Sigtuna

VACKRA PLATSER / NATUREN SOM STUDIO/ MAGISKA GOLDEN HOUR TIMMEN

En av de största upplevelserna är här. Grattis till er graviditet! Men kanske är det inte alltid så magiskt som de flesta tror. Man har ont, man känner sig otymplig och inte alltid speciellt vacker. De där månaderna man bär på något så fint i sin mage går ganska så snabbt ändå och vips så har man ett nytt liv i sin famn. 

Jag har minnen från mina egna tre graviditer men då var det inte så vanligt att man fotograferade magarna. Kanske någon bild mot en vägg…vecka för vecka för att se hur den växte. Inte speciellt vackra bilder att stolt visa upp för någon annan.

Men i dag är det vanligare att vi fotograferar oss när vi är gravida. Vackra bilder i vacker natur och helst så klart i den magiska golden hour timmen. Det är timmen precis innan solnedgång. Tänk dig sedan att få ha en av dessa vackra bilder i en förstoring som förgyller din vägg hemma. Du och din familj sitter där och tittar och kanske berättar för barnet om tiden när hen låg i din mage.

Gravidfotografering

En fin fotoupplevelse

För att det ska bli en så fin upplevelse som möjligt väljer jag att fotografera i den sena golden hourtimmen. Ljuset är så speciellt då. I bland kan också en regnig dag bjuda på ett fint ljus för  kameran, och även det kan bli så fint. Men självklart bokar jag om fotograferingen om vädret verkligen inte bjuder till en fin fotografering och upplevelse.

gravidfotografering

Gravid och nyfödda är något speciellt för mig.

Varför kan man undra? Jo, min allra första riktiga arbetsplats efter gymnasiet var på Karolinska sjukhusets kvinnoklinik. Jag fick arbete som barnsköterska i barnsalen på BB. Wow vilken tid! Jag lärde båda föräldrarna allt om att ta hand om ett nyfött barn, och jag lärde även den nyblivna mamman att amma sitt barn. Tänk att jag endast var 20 år gammal när jag började där. Underbar tid!

Avslappnad och lugn stund

Det är vad jag vill ge dig under fotograferingen. Jag tar även hänsyn till hur rörlig du känner dig, om du kan sitta ner på marken mm. Fotograferingen ska vara en rolig och minnesvärd stund. Även om du just nu inte känner dig bekväm framför kameran och kanske tycker att det är lite jobbigt när jag fotograferar så är jag ganska säker på att du kommer att älska dina bilder.

Stylad fotografering

 

Ibland kanske man vill ha det där lilla extra vid en fotografering. För tillfället erbjuder jag ingen make up. Men vill du ha blommor eller kanske en blomkrans i håret så går det att få till en extra kostnad. Blommor i håret behöver inte höra sommaren till utan funkar även fint de andra årstiderna.

För tillfället fins det inga klänningar för utlåning förutom en som är i stl 38. Klänningsgarderoben kommer att utökas.

FRÅGOR & SVAR

 

Väder kan vi inte styra över. Skulle det vara regn och rusk eller snöstorm bokar vi självklart om

Självklart bokar vi om om någon blir sjuk. Tänk också på att boka om vid förkylningssymtom. 

 

Kläderna ska ju vara personliga och representera er. När det gäller val av kläder är olika nyanser av samma färg bra att utgå ifrån. Mjuka toner som beige, grå eller olika pastellfärger som ser bra ut tillsammans är bra. Undvik allt för mönstrade kläder eller logotyper då det drar till sig uppmärksamheten. Under själva fotograferingen vägleder jag er så att ni ska kunna känna er avslappnade.

Stylad fotografering

Skicka din bokningsförfrågan

Det första du ska göra är att kika igenom min hemsida och se om jag kan vara något för dig. Om svaret på den frågan är JA! Då fyller du i formuläret längre ner på sidan. Fyll i så noggrant som möjligt. Det hjälper mig oerhört mycket inför planeringen kring just din fotografering. 

Dags för fotograferingen

När du har bestämt dig och vi har bokar in din fotografering träffas vi online och pratar en stund. Du har kanske frågor och funderingar som dyker upp. När det är dags för själva fotograferingen träffas vi på en plats som jag och du har kommit överens om. Jag lyssnar självklart på era önskemål men har ändå platser där jag vet att ljuset är bäst.

Orolig inför fotograferingen

Det är inget ovanligt. Jag tjatar inte om en massa poser utan vi känner oss för vad som passar bäst och ofta knäpper min kamera av en massa bilder när man minst anar. Det är oftast då det blir så naturligt och fint.

så var inte orolig, vi kommer att ha en fin lugn och trevlig stund.

Då var fotograferingen över för den här gången

Jamen det här gick ju bra! Och jag åker hem med min kamer fylld med en massa fina bilder på dig. Redan samma kväll eller dagen efter har jag tittat igenom bilderna och skickat ett litet tjuvkik. Efter ca 2 veckor skickar jag en länk till ert egna webbgalleri där ni kan välja ut era bilder ni vill ha. Där finns även möjlighet att köpa förstoring om man så önskar.

Din investering

 Bokningsavgift: 900 kr

( Garanterar din fotografering)

Fakturering sker via Frilans Finans

Gravidfotografering