Gravidfotografering i Uppsala län

Graviditeten är en magisk tid fylld av förväntan, kärlek och en speciell känsla.

Känslan när oron smyger sig på; ”kommer jag känna mig bekväm framför kameran? Kommer fotografen förstå min osäkerhet. Jag letar efter någon som inte bara tar bilder, utan någon som kan förstå betydelsen bakom varje blick och varje rörelse. Jag vill att denna tid är mer än bara bilder; det är en känsla, en historia, och jag vill att min historia ska bli förevigad på ett sätt som känns äkta och personligt.”

När tankarna snurrar och jag undrar om jag kommer se lika vacker ut som de andra blivande mammorna på bilderna...

När jag tänker tillbaka på mina graviditeter känns det som om något saknas – något som jag inte har i form av bilder från den tiden. Min egen brist på gravidbilder har också format mitt synsätt på fotografering under denna unika tid.

Sanningen är att jag själv inte har några bilder från mina graviditeter, därför att det var inte vanligt på den tiden. Varje spark, varje ögonblick av förundran, finns bara i minnet. Det har lärt mig att varje ögonblick är unikt och bör fångas för att bevaras, för att skapa varaktiga minnen när tiden går.

Carinas Photolifestyle-Graviddfoto grön klänning01 Fotograf Uppsala Uppsala Län
Gravidfotografering i Uppsala Län Carinas Photolifestyle
Carinas photolifestyle Gravidfotograf Uppsala-Sigtuna Uppsala län

En fin fotoupplevelse

Mitt första och viktigaste mål är att du ska känna dig bekväm framför kameran.  Därför strävar jag alltid efter att skapa en atmosfär där du kan vara dig själv och känna dig vacker. Du ska inte behöva tänka på hur du ska stå/sitta eller var någonstans du ska titta, det talar jag om för dig. Varje ögonblick under graviditeten är unikt, och jag tror att den naturliga skönheten skiner mest när man känner sig avslappnad och självsäker.

Carinas photolifestyle - barn och familjeporträtt Uppsala Sigtuna

Du ska känna dig bekväm under fotograferingen

När jag håller kameran i mina händer och riktar blicken mot dig, är mitt främsta fokus att skapa en atmosfär där du är avslappnad och kan vara dig själv. Att du ska känna dig bekväm är för mig grundstenen i min fotografering. Dina skratt, dina tankar, och din avslappnade närvaro är det som gör varje bild levande och unik. Och det hjälper jag dig med under fotograferingen.

Carinas photolifestyle - barn och familjeporträtt Uppsala Sigtuna

Din Stil, Din Komfort – Klä Dig som Du Trivs Bäst

Jag har också ett urval av vackra klänningar tillgängliga för lån, perfekta för att framhäva din mage. Men självklart ska du bära det du älskar och trivs i! Din personliga stil är en viktig del av fotograferingen. Du väljer om du vill låna en klänning från min kollektion eller bära din egna favorit.

Porträttfotograf Uppsala Sigtuna Bröllopsfotograf Gravidfotograf Företagsfoto

Dags för leverans av ditt personliga galleri

När fotograferingen är över åker jag hem med en hel del bilder i kameran som jag sedan går igenom. Vem vet, kanske redan samma kväll kommer det ett litet tjuvkik från fotograferingen. Eter ca 7-14 dagar skickar jag en länk till ett personligt galleri där du kan välja de bilder du vill ha. 

Sofia
SofiaGravidfotografering
Läs mer
"Extremt rolig upplevelse med Carina. Hon ingav ett lugn som gjorde mig väldigt bekväm och vägledde mig hur jag skulle posera. Är jättenöjd både med fotosessionen och bilderna efteråt! Kan varmt rekommendera Carina om ni vill föreviga minnen med hjälp av bilder."
Jessica
JessicaGravidfotografering
Läs mer
"Carina fick mig, som är väldigt obekväm framför kameran, att slappna av och njuta av att bli fotograferad. Hon valde en plats och tidpunkt som gjorde att bilderna blev magiska! Så kul att få magen förevigad av ett proffs"

Det är jag som är bakom kameran

Min bästa plats måste jag nog påstå är hemma. Självklart tycker jag om att resa och hitta på andra saker också. Men jag trivs oerhört bra på en fjälltopp eller nära havet med den där vidunderliga utsikten man bara kan få där. Då fylls min själ med lugn och energi.

Jag ägnar mig åt stickning när kameran inte är i mina händer och när katten inte tar plats i mitt knä. Just nu är islandströjor min favorit att sticka.

Jag somnar ofta när jag försöker följa någon tv-serie, och deckarböcker har jag aldrig någonsin läst, även om jag ”slukade” böcker när jag var yngre.

Om du önskar en fotograf som sätter din komfort och självkänsla i centrum vid fotograferigen, då passar jag för dig

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Väder kan vi inte styra över. Skulle det vara regn och rusk eller snöstorm bokar vi självklart om.

Sjuka kan både ni och jag bli tyvärr. Men självklart bokar vi om.

Man ska självklart ha det man känner sig mest bekväm i. En del gillar klänningar en del inte…Du väljer. När det gäller färger är ljusa neutrala färger bäst. Undvik starka mönster.

SÅ HÄR GÅR DET TILL:

Skicka din bokningsförfrågan

Det första du ska göra är att kika igenom min hemsida och se om jag kan vara något för dig. Om svaret på den frågan är JA! Då fyller du i formuläret längre ner på sidan. Fyll i så noggrant som möjligt. Det hjälper mig oerhört mycket inför planeringen kring just din fotografering. 

Orolig inför fotograferingen

Det är inget ovanligt. Jag tjatar inte om en massa poser utan vi känner oss för vad som passar bäst och ofta knäpper min kamera av en massa bilder när man minst anar. Det är oftast då det blir så naturligt och fint.

Så var inte orolig, vi kommer att ha en fin lugn och trevlig stund.

Carinas photolifestyle - barn och familjeporträtt Uppsala Sigtuna
Gravidfotograf i Uppsala län Carinas Photolifestyle

Dags för fotograferingen

När du har bestämt dig och vi har bokat in din fotografering skickar jag en bokningsfaktura på 1000 kr och när den är betald har du din bokade tid. Dessa 1000 kr dras av från slutfakturan. Sedan träffas vi online och pratar en stund. Du har kanske frågor och funderingar som dyker upp. När det är dags för själva fotograferingen träffas vi på en plats som jag och du har kommit överens om. Jag lyssnar självklart på era önskemål men har ändå platser där jag vet att ljuset är bäst

 

Då var fotograferingen över för den här gången

Jamen det här gick ju bra! Och jag åker hem med min kamer fylld med en massa fina bilder på dig. Redan samma kväll eller dagen efter har jag tittat igenom bilderna och skickat ett litet tjuvkik. Efter ca 2 veckor skickar jag en länk till ert egna webbgalleri där ni kan välja ut era bilder ni vill ha. Det finns möjlighet att välja fler bilder än de som ingår. Olika paketpriser finns

 

Carina Krantz Fotograf-Gravidfotografering

Din investering:

DITT PRIS: 3 000 kr

Tillval: Önskar ni fler bilder går det självklart att beställa vid bildvisningen. Det finns också möjlighet till olika BILDPAKET (utifrån grundpaketet med 5 bilder), Det går också att beställa förstoring 30x40 cm i Fine art papper. Det finns möjlighet att ha blommor eller blomkrans som tillval.

BOKA DIN FOTOGRAFERING HÄR:

TILLGÄNGLIGA TIDER JUNI/JULI
1 tid kvar
TILLGÄNGLIGA TIDER AUGUSTI/SEPTEMBER
4 tider kvar

Jag släpper endast ett fåtal tider varje månad