Gravid och Nyföddfotografering

Gravid och Nyföddfotografering Carinas Photolifestyle Fotograf i Uppsala län

Att välkomna en ny familjemedlem är en av livets mest otroliga stunder.

 Det är en tid av förundran, kärlek och överflödande glädje. För många föräldrar är det också en tid av önskan att kunna dokumentera dessa ögonblick i tiden, att fånga den unika skönheten och oskulden hos deras nyfödda barn. Det är här nyföddfotograferingar kommer in i bilden.

Att fotografera en nyfödd är en konst i sig. Det handlar inte bara om att fånga det lilla ansiktet eller de små fingrarna; det handlar om att fånga den där känslan av förundran och den oslagbara lilla personligheten som redan börjat att forma sig.

Jag hade nyligen privilegiet att få följa med på en resa från graviditetsmagi till nyföddglädje genom min kamera. Fotograferingen gjordes mamma, en kvinna fylld av styrka och kärlek till sitt lilla barn. Syster med son var också närvarande under fotograferingen. Att dokumentera denna kärleksfulla dynamik var en upplevelses jag varje gång blir lika rörd av.

Gravid och Nyföddfotografering Carinas Photolifestyle Fotograf i Uppsala län

En kall men vacker Januaridag träffades vi för gravidfotografering. Hon strålade av förväntan även om det var ca 15 grader kallt. Det är faktiskt något speciellt med att fånga den där magiska perioden av att bära ett barn. Det är som om  kärleken och förväntningarna skriver sig på ansiktet när man är gravid.

Varm dryck, filtar och värmekuddar och underställ under klänningarna håller en varma. Jag pausar ofta för att den gravida ska kunna värma sig.

Och sedan kommer då dagen för nyföddfotograferingen.

Rummet är fyllt av den mest ömma atmosfären, mamman håller sin lilla skatt med varsamhet och beundran. Varje gäspning, varje liten grimas försöker jag fånga på bild. Att se mamman och hennes syster tillsammans med deras barn var en rörande upplevelse av gemenskap och kärlek.

Nyföddfotograferingar handlar inte bara om att ta bilder.

De handlar om att skapa minnen som kommer att vara värdefulla för alltid. De handlar om att fånga den där lilla handen som gripit tag i ditt hjärta och aldrig kommer att släppa taget. Det får mig att tänka tillbaka till min första förlossning och min systers förlossning 8 månader senare. En fin tid i våra liv just då. Men tyvärr fanns aldrig tanken på att anlita en fotograf. Kanske att det finns någon blekt bild på oss tillsammans nedlagda i någon byrålåda.

 

Carinasphotolifestyle Fotograf i Uppsala län Nyföddfotografering
För de som funderar på att ha en nyföddfotografering,

vill jag ge några råd:

  1. Planera i förväg: Boka fotograferingen i god tid, gärna redan under graviditeten för att säkra en plats.

  2. Skapa en bekväm miljö: Fotograferingen sker bäst i hemmets trygga miljö, där både föräldrar och barn kan känna sig avslappnade. Se till att rummet är varmt och bekvämt för den lilla.

  3. Var flexibel: Nyfödda följer inte alltid tidtabellen, så var beredd på att anpassa fotograferingen efter deras behov. Det kan inkludera pauser för matning eller blöjbyten.

  4. Ta med personliga detaljer: Fundera på att inkludera personliga föremål eller rekvisita som har speciell betydelse för er familj. Det kan vara en favoritleksak, en filt eller något annat som ger en personlig touch till bilderna.

  5. Ta vara på stunden: Det är viktigt att slappna av och njuta av ögonblicket under fotograferingen. De bästa bilderna kommer när ni är avslappnade och lyckliga.

Att få vara en del av dessa ögonblick av förundran och glädje är en ära jag aldrig kommer att glömma. Att kunna föreviga dessa stunder genom mina fotografier är något jag känner mig djupt tacksam för.

Fotograf Uppsala Sigtuna

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Du kanske också vill läsa något av dessa

Carinas photolifestyle - fotograf Uppsala Sigtuna Uppsala Län Carinas photolifestyle - fotograf Uppsala Sigtuna Uppsala Län

Junibröllop

Nu är bröllopsfotona levererade  Jag är så otroligt glad och delar med mig av en del av bilderna från denna

Läs vidare

Vill du få nyheter först av alla