Att våga ta steget

Min stora passion, som ni som besöker mig kanske har förstått, är fotografering. När det gäller fotografering är det ju så mycket mer än bara att knäppa på knappen på kameran. Att sedan komma hem och få sätta sig och gå igenom bilderna och redigera är minst lika roligt som att fotografera. Kanske får man försöka rädda en bild som blivit alldeles galet fel, men ändå så är det något i bilden man gillar. Jag bara älskar dessa stunder och jag lovar…tiden bara försvinner när jag sitter där djupt koncentrerad med bilderna. Man blir helt ovetandes om vad som sker omkring sig. Låter det galet?

Ja nog är det många som tycker det. Men fotograferandet och redigeringen är för mig en passion. En passion som man bara vill leva med och självklart även ha det som ett arbete. Att hela dagarna bara få hålla på med det som rör foto. Helt enkelt som ett heltidsjobb. 

Har ni någon dröm? En dröm att våga ta steget till något. Ja det är nog många som går omkring och drömmer om något. Hur gör man då om man har en dröm och vill försöka att för leva sin dröm? För det första så måste man bestämma sig för att våga ta steget till vad det än är för dröm man har. Byta boende, jobb, starta något nytt och eget. Men hur vågar man då?  Det första är nog att ha din dröm i dina tankar, leva med den. Då är starten till att förverkliga den. Och det viktigaste; Tro på din dröm!

 Nästa steg blir tanken om man har ekonomiskt utrymme för att t.ex gå från en fotohobby till att starta ett eget företag? Att starta ett företag är ett enormt stort, spännande arbete och samtidigt väldigt lärorikt.  Ibland kan man behöva ordna en buffert eller kanske få ner räntorna på de eventuella lån man har för att kunna gå vidare med sin dröm. Hos Moank AB kan du få verktygen.

Inga lån är gratis, så klart. Så det gäller att verkligen ha sina planer och drömmar starkt förankrade och välplanerade. Men drömmar och förverkligande är ju en pirrig och fantastiskt utvecklande resa!

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Louise Baumgärtner

  Jag bar länge på drömmen om att bli författare, och det blev jag också! I början kändes det som att det var fusk, eftersom det skedde via hybridförlag, jag betalde alltså för utgivningen, men fick all praktisk hjälp. Men boken sålde bra, jag skickade till många bloggar och fick den recenserad, (bra recensioner) , jag signerade mycket, även i Göteborg och en gång i Stockholm, jag var med på Bokmässan, och många har tyckt jättemycket om den. Vilket ju är det som räknas, mer än på vilket förlag den gavs ut. Har jag kommit fram till. Ska kika lite vidare hos dig, när jag har tid. Hoppas att du får en fin dag!

  1. Carinas fotografier

   Välkommen hit 🙂
   Åh så roligt att du förverkligade din dröm!
   Hoppas att det blir fler böcker!

 2. Lisa

  Vilket härligt inlägg 🙂
  Jag har många drömmar , t.ex att starta ett hem för hemlösa katter 🙂
  Kanske vågar ta steget en dag 🙂

  Kram <3

 3. Mia

  Jag är nöjd med mitt pensionärsliv 😉 men det är alltid spännande att läsa om andra som vågar satsa på sin dröm 🙂 Kram!

  1. Carinas fotografier

   Hej och välkommen hit 🙂
   Ja visst är det…Kanske njuta av andras drömmar som man kanske aldrig själv vågade sig på 😉 Jag närmar mig pensionärslivet med stormsteg vill jag lova 🙂

 4. Emma Engström

  Vilket peppande inlägg måste jag säga!! Jag har en dröm om att starta eget i framtiden, lite oklart än med vad men något ska det vara 😀 KRAM

Lämna ett svar