Piffa upp köksrutinerna på morgonen

Inlägget är reklam för bodystore och innehåller annonslänkar 

Är det inte en fantastisk färg! Jag trodde inte man ögon när jag testade pulvret. Jag fick veta av min mamma om det magiskt blå färgglada pulvret.

Vad är det då? Jo Blå spirulina  innehåller fykocyanin som är en kraftfull antioxidant. Den ger också en underbart blå färg och man behöver bara ta lite av pulvret. Jag har testat alger förut och kan inte riktigt med smak och lukt, men blå spirulinan smakar neutralt och luktar inte något. 

Varför ska man äta antioxidanter ? Ja, jag är ingen näringsexpert, men har fått lära mig att antioxidanter skyddar kroppen mot skadliga radikaler som kan bryta ner celler MEN allt ska ätas med måtta så klart! Antioxidanter behövs för att vi ska må bra. Finns i frukt och grönsaker också. 

Hur gjorde jag min smoothie? Jo jag tog det jag hade hemma just då; 

 • Mandelmjölk ca 1-2 dl
 • Ca en näve fryst annanas
 • Lite fryst mango ( tål inte för mycket)
 • 1 banan
 • 1 tsk kokossmör 

Sedan mixade jag ihop allt och därefter tillsatte jag 1/2 tsk  → blå spirulinaoch mixade en stund till. Tills pulvret blandats ordentligt. Den smakar inte bara gott ( spirulinan smakar inget) den ger ju gott för ögat också,  jag lovar. Den är helt naturlig och innehåller bara fycocyanin från Spirulina. →Den blå Spirulina jag köpte kommer från RawFoodShop och kostar 199 kr för 50 g. Men man behöver absolut inte ta mycket av pulvret.Hos bodystore har du fri frakt.

Ha en toppendag och hoppas att ni vågar testa.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Kristallina

  Det var en rolig färg på en smoothie. Spirulina är väldigt omtyckt hos många som jag känner.
  Du gör dina smoothies precis som jag. Man tar vad man haver. Fast jag tar alltid lite grekisk yoghurt också för att få in lite protein också.
  Vill absolut testa gröna smoothies också. Det är mitt nästa projekt 😀

  1. Carinas fotografier

   Ja visst var det en rolig färg 🙂
   Jag har även testat med grönkål, babyspenat, äpple, apelsinjuice och yoghurt…super! Just det avokado i också.

 2. Emma Engström

  Åh tycker verkligen det gör så mycket när man ser färg, mer aptitligt! Har varit sugen på att testa rosa spirulina faktiskt 😀 Superbra tips! KRAM och ha en underbar kväll <3

  1. Carinas fotografier

   Ja jag också 🙂 Ska läsa mer om den bara 🙂
   Kul att du gillar tipset
   Kram och detsamma önskar jag dig <3

 3. Jag

  Häftig och vacker färg på smoothien och läckra bilder. Jag vågar inte experimentera med kosttillägg och dylikt. Har till exempel nyss fått reda på att mitt selenvärde ligger en bra bit över gränsvärdet, vilket det kan göra om man tar extra selen. Men det har jag aldrig gjort. Mysko.

  1. Carinas fotografier

   Skumt..med selen.
   Blå spirulina innehåller inget annat än antioxidanter ( typt frukt gör) Där av vågar jag testa 🙂 Ja enormt fin färg och man blir lite glad av det faktiskt 🙂

 4. Lisa

  Låter jättegott, älskar både ananas och mango. Vacker blev den också. Underbar blå färg 🙂
  Ha en fin torsdag kram <3

 5. Netti Starby

  Mums det där ser galet gott ut och tack för tipset! <3 Kramis

 6. Heléna

  Wow – vilken färg! Den ser ju faktiskt giftig ut 😆 Fast jag litar på dig att den inte är det utan nyttig med antioxidanter 😁
  Roligt att kunna färgsätta maten lite! Kram och ha en riktigt fin kväll! 💖

  1. Carinas fotografier

   Hahaha ja visst ser den giftig ut….allra helst när det gäller att våga äta :-))
   Ja blå spirulina sägs innehålla massor med antioxidanter.
   Kul att testa 🙂
   Gott var det också… nja spirulinan är ju smaklös…
   Kram och önskar dig detsamma!

Lämna ett svar