Sommar när den är som bäst

Visst är sommaren fantastisk och  samtidigt lite magisk. Ljuset är otroligt vackert och jag kan liksom inte få nog av sommarkvällarna. Det som stör mig mest är nog myggen även om jag redan haft två fästingbett varav ett slutade med borelia. 

Många är vi som gillar färg i fotografier….allrahelst när vi fotograferar utomhus. Men jag kan inte hjälpa att jag har en kärlek till svartvita foton. Vet inte om det beror på att jag i nian ( hundra år sedan 😉 ) och jag fick tillbringa många fredagseftermiddagar i mörkrummet för att lära mig framkalla bilder.

Svartvitt

Så svarvita bilder kanske kan verka gammalmodigt (Onödig information: färgfoton kom 1930) Svartvitt tar ofta bort fokus från störande färger och då kan det passa att fota porträtt i svartvit. Jag tycker att porträtt blir otroligt vackra och ger en magisk känsla i bilden.

För en vecka sedan ungefär hade jag en porträttfotografering av vackra Paula. Gräset var grönt och solen var på väg ner. Myggorna surrade kring oss men vi hann med att få en hel del bilder innan solen dalade ner i horisonten . Den gyllene timmen är verkligen en gyllene timme när det gäller fotografering.

Älskar denna magiska timme!

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Kristallina

  Jättefina bilder! Håller med dig om svartvita foton. Ändå har jag ibland svårt att tänka i svartvitt men gjorde det för några dagar. Får verkligen försöka tänka mer på det. Ha en trevlig juli!

  1. Carinas fotografier

   Tack! Ja det är något speciellt med svartvit. Ska in o kolla dina svartvita <3
   njut av juli!

 2. lisa

  Vilka fina bilder. Tycker också svartvita bilder kan vara otroligt fina, som dina 🙂 Jo det verkar vara ett riktigt myggår i år tyvärr kram

  1. Carinas fotografier

   Tack sälla Lisa <3 Visst är det fint med svartvitt 🙂
   Fy för myggen 😉
   Kram

Lämna ett svar