En sommardag i slutet av juli

Vi möts vid parkeringen och barnen är lite blyga när jag presenterar mig. De gömmer sig lite försiktigt bakom mammas kjol. Så börjar vi att gå tillsammans bort till parken där vi hade bestämt att vi skulle ses. Det mesta är grönt och inga blommor finns i närheten, men ljuset är precis lagom denna sommareftermiddag. Lillasyster hänger mest med när storebror och jag småpratar. Det är ju självklart att man är lite försiktig med ”tanten” som har en kamera med sig.

Pojken och jag kommer fram till att han gillar att springa omkring och röra på sig. Det förstår jag för det är inte så himla lätt att sitta och titta in i en kamera. Så vi glömmer bort kameran runt min hals och hittar på en massa saker i stället. Under tiden försöker jag så klart att få till lite bilder i kameran. Det är underbart att se en liten kille ta hand om sin lillasyster och tala om för henne vad hon ska göra. Jag kan bli lite rörd vid dessa tillfällen. Samtidigt som lillasyster inte alltid lyssnar på sin storebror.

Barnfotografering

Såpbubblor

Såpbubblor hade jag med mig och gissa om det blev populärt. Vi sprang skrattandes omkring bland bubblorna. Mamma fick hjälpa till med att blåsa bubblor, men ville inte vara med på bild ( *ler*). Såpbubblor blir så fint på bild om de inte hamnar mitt för ansiktet så klart. På en del bilder gjorde det de tyvärr. Sedan testade vi min pall jag hade med mig men det blev kanske mindre lyckat om man inte gillar så kallade uppställda fotograferingar. Och lillasyster ledsnade snabbt 🙂 Så storebror hann aldrig riktigt sätta sig bredvid. Som sagt det är en härlig utmaning med att fotografera barn. Magiska kaniner och féer brukar få hänga med mig i en liten sagovärld under vår fotografering.

Sedan avslutade vi timmen med lite ballonger och present.  Spännande och rolig timme tyckte barnen fick jag höra efteråt. De ville gärna göra det igen. Bästa betyget tycker jag!

Barnfotografering
syskonfotografering Carinas photolifestyle Fotograf Uppsala Uppland

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Jag

  Så underbara bilder av de två raringarna! Du är proffsig!

 2. lisa

  Vilka fantastiska bilder. Vad fina dom är barnen och bilden med såpbubblorna var ju jättehäftig 🙂
  Ha en fin fortsättning på lördagen kram

  1. Carinas fotografier

   Tack Lisa! Blir glad av dina ord <3
   Jag barnsligt älskar såpbubblor <3
   Stor kram till dig!

Lämna ett svar