I samarbete med Impecta

Jag börjar planera för lite fröer

Det är lite skönt att sjunka ner i soffan framför tv’n och titta på Mandelmanns gård.

Wow vad jag beundrar dem och det de gör. Rödbetschips ska jag testa. Det lät spännande och gott. Och ni som såg sist…rödbetsketchup? Hur tror ni det smakar?

Nu har jag ingen stor trädgård och inte tiden heller för den delen. Men lite blommor, det har jag tid med. Det ska vara enkelt och lättskött bara. Förra året köpte jag dahliaknölar och de växte något enormt. De var nästan jobbiga att gräva upp ur jorden till hösten, så stora hade de blivit.fröer

Nu under vintern har jag tagit tillvara på många växter som inte behöver vatten. Plockat in torkade kvistar b.la. Men nu till våren blir jag sugen på att börja fundera på vad jag vill ha till sommaren. Blommor, grönsaker t.ex.

Förra året hade jag mårbacka pelargoner, rosenskära, dahlior, chilifrukt och ros på stam. Och allt var så oerhört vackert. Men vilken sommar vi hade! Lättskött var det. Lättskött, det är viktigt för mig så att jag känner att jag kan lyckas med mina uteväxter. Chilifrukten gav massor med chili och jag har fortfarande massor i frysen. Vilken sort det var har jag ingen aning om då jag fick sticklingen.

fröer

På bilden här ovan ser ni min lilla köksträdgård som faktiskt inte tog så mycket plats. Chilin står i mitten och citronmeliss till vänster. Till höger ser ni en vanlig basilika som jag köpte i mataffären och satte ner i kruka.Oj vad basilika jag hade i somras! Jättehärligt att bara plocka och göra egen pesto.

Men i år tänker jag även förnya lite. Eller kanske inte.

Luktärtorna har jag faktiskt tänkt skaffa i flera år men varit lite för sent ute. Så i år är jag ute i god tid. Jag har faktiskt redan beställt luktärtsfröer. Gör det ni också om ni har något speciellt ni vill ha.

Min erfarenhet är att det tar slut snabbt. Hos Impecta hittar ni massor med olika fröer och plantor.  Luktärtor ska ju läggas i blöt innan man sår. Och i år blir det luktärtor hos oss.

Jag har valt en sort som heter Black Knight. En väldoftande, mörkt kastanjefärgad med svart lyster. Och så faktiskt en ny dahliaknöl trots allt. Men kunde inte motstå en sort som heter  dahlia café au lait med stora aprikosrosa blommor.

fröer

Om ni vill kan ni kika in på mina tidigare inlägg med bilder från mina somrar i trädgården.  Det här var lite bilder från min trädgård förra sommaren.Det ska bli spännande att se hur den här sommaren blir.

Önskar er en fantastisk Alla hjärtans dag!

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Kristallina

  Nu har jag tyvärr bara balkongen men där står ett litet växthus. Det blir blommor i krukor och växthuset fylls med tomater, kryddar och vad det blir mera vet jag inte än. Köper oftast när jag ser något. En balkong är inte så svårt att fylla med blommor och lite godis till köket.
  Jag är ingen tv tittare alls. Har bara hört talas om Mandelmanns.
  Ha en trevlig kväll!

  1. carinasphotolifestyle

   Din balkong låter som min mammas…älskar den eller nja, hon har minskat ner massor får hon orkar inte längre. Njut av våren och din balkong 🙂

 2. Lillan Kind

  Jag tycker också om att sjunka ner i soffan och kolla vad Mandelmanns har för sig😊 Dom ger så mycket positiv energi, och så många goda idéer.

  Vilka härliga växter du hade i trädgården förra året. Mårbackapelargoner är det något speciellt med. Bara namnet ger somriga känslor!☺️

  Så roligt att du också går i frötankar. Visst är det en speciell känsla att planera vad man ska odla och plantera i trädgården😄

  1. carinasphotolifestyle

   Tack snälla! Min a luktärtor är på väg upp! Första året jag odlar luktärtor 🙂
   Mårbackapelargoner är svensk sommar för mig och landet 🙂

   Frösådd och planering ger hopp och en längtan framåt 😉

Lämna ett svar