Kärlekens Sommarromans: Bröllop på Historisk Mark i Sigtuna

När man står på de gamla gatorna i Sigtuna, omgiven av historiska byggnader och en förtrollande atmosfär, känns det som att vara tillbakakastad i tiden. För mig är Sigtuna inte bara en av Sveriges äldsta städer, det är också min födelse- och uppväxtstad. Att få möjligheten att komma hit för att fotografera ett bröllop på en av dess mest ikoniska platser, St. Olofs ruin, var som att återuppleva mina egna barndomsminnen men också skapa nya minnen för framtiden.

Som barn sprang jag längs de gamla gatorna, utforskade de smala gränderna och lyssnade till sagor om de modiga vikingarna som en gång kallade detta hem. Och nu, efter alla dessa år, hade jag chansen att uppleva Sigtuna igen på ett helt nytt sätt – genom att fotografera ett bröllop som skulle förvandla en gammal ruin till en plats för kärleksfulla löften och jublande firande.

Att se brudparet utbyta sina löften i St. Olofs ruin var som att se historien komma till liv. Platsens stenar vittnade om århundraden av liv, kärlek och passion, och nu var det dags för dessa två själar att förena sig i evig kärlek på samma mark där vikingarna en gång vandrade.

Bröllopsfoto Carinas Photolifestyle - fotograf i Uppsala - Uppsala län
Bröllop Fotograf Carinas Photolifestyle I Uppsala
Bröllop i Sigtuna Bröllopsfoto Carinas Photolifestyle - fotograf i Uppsala - Uppsala län

Som fotografen som hade äran att dokumentera detta magiska bröllop, var jag överväldigad av känslan av historia och betydelse som omgav St. Olofs ruin i Sigtuna. Kameran i min hand kändes som en tidmaskin, som fångade ögonblick av kärlek och glädje på en plats där tidens gång verkar stå stilla.

Redan från början visste jag att detta bröllop skulle bli något alldeles extra. Platsen är inte bara vacker, den har en mystisk aura som fångar en direkt. Den gamla ruinens stenar är slingrande slingor av tid, och jag visste att jag var på väg att bevittna något unikt.

Det är som om kärlekens magi smälter samman med historiens vingslag, och jag är så glad att just jag var privilegierad att fånga detta ögonblick.

När brudparet utbytte sina löften, kände jag hela omgivningens närvaro, en atmosfär fylld av historiens magi och en nästan övernaturlig förbindelse mellan nutid och dåtid. Samtidigt kunde jag inte låta bli att märka turisterna som stod bakom knuten vid ingången och bevittnade detta unika ögonblick. Deras blickar var fyllda av respekt och beundran, kanske förvånade över att få vara del av något så intimt och äkta mitt bland Sigtunas rika historia. Det var som om brudparets kärlek hade skapat en magisk bro mellan det förflutna och nutiden. Varje detalj, varje nervös blick och varje innerlig kyss blev till en bild som berättade en del av deras unika kärlekshistoria.

Som fotograf är det min uppgift att inte bara föreviga bilder utan också känslor och berättelser. Detta bröllop gav mig möjligheten att göra precis det. Jag ville att varje bild skulle berätta en historia och förmedla den atmosfär som fyllde platsen.

Och när solen trängde fram genom molnen och in genom ruinens murar och brudparet omfamnade varandra, visste jag att jag hade lyckats fånga magin. Det var inte bara ett bröllop; det var en hyllning till kärlekens tidlösa kraft och historiens betydelse för våra liv.

Fotograf Uppsala Sigtuna
Kärlekens Sommarromans: Bröllop på Historisk Mark i Sigtuna

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Lisa

  Jag kunde inte kommentera ditt senaste inlägg så jag får göra det här istället 🙂
  Ja hösten är fin men jag är en vår och sommarmänniska.
  Jag försöker dock se tjusningen i alla årstider och nu är det skönt att allt arbete ute är klart inför vintern så nu kan man börja fixa inomhus 🙂
  ha det fint kram

  1. Carinas fotografier

   Konstigt…ska kolla det.
   Jag fryser som en galning på hösten men älskar den ändå hahahaha
   Kram

 2. Lisa

  Vilka fantastiska bilder. 🙂
  Underbar plats att gifta sig på. Det är så fint i Sigtuna.
  Vi var ju där förra sommaren när vi hämtade dottern på Arlanda. Hann inte se så mycket men det var verkligen en fin liten stad. 🙂
  ha det fint kram

  1. Carinas fotografier

   Ja den är fin och mysig men det tyckte man inte alltid som barn 😂🙃
   Uppväxt där och har min familj kvar där 😁
   Kram

Lämna ett svar

Kika in på fler inlägg