Vad roligt att du kikar vidare!

Fotografering är ett minne för livet

Tänk när ni sitter där tillsammans och tittar på fotografier på er familj och så upptäcker ni att du själv eller någon annan nästan aldrig är med på bilderna. Oj varför är det så? Jo just det det var ju alltid du eller din partner som höll i kameran. Så tråkigt eller hur! Det är det som är så härligt med att boka en fotograf…. alla i familjen är med på bild. Det är verkligen minnen för livet.

Och tänk så värdefullt det är för barnen att få se sig själv i bilderna som kommer finnas kvar i deras liv länge. Som de i sin tur kommer att kunna visa sina barn i framtiden. Och visst är det roligt att ha bilder på sig själv att använda eller bara ha som minnen för man förändras ju genom åren. Hårfärg, frisyrer ändrar man kanske ofta. Så roligt att plocka fram bilder och  se tillbaka.

Studentfotografering

Roliga minnen

En fotografering ska vara en rolig och avslappnad stund. Viktigt för mig när jag fotograferar både barn, familj, par eller enskilda är att vi ska ha roligt. Ja ett härligt minne från något ni har gjort tillsammans.

Genom att hitta på olika lekar och små uppdrag blir fotograferingen en naturlig stund för barnen och er. Barnen får också träffa min kompis Sixten som är en giraff

Blommor / Färgval

Önskar ni en mer stylad fotografering med blomkrans/blommor, så ordnar vi det. Pris för blommor tillkommer. Beroende på färgval av kläder kommer vi överens om blommornas färgskala. Kläderna ska ju vara personliga och representera er. Just nu finns även en spetsklänning att låna ( pris för lån tillkommer). När det gäller val av kläder är olika nyanser av samma färg bra att utgå ifrån. Mjuka toner som beige, grå eller olika pastellfärger som ser bra ut tillsammans är bra. Undvik allt för mönstrade kläder eller logotyper då det drar till sig uppmärksamheten.

FOTOGRAFERINGEN SKA VARA ROLIGT

Vad roligt att du skrollar och läser om mitt koncept! då har ni kommit en bit på era funderingar kring en fotografering. Jag vill ge er som väljer en fotografering hos mig en rolig och avslappnad stund. Viktigt för mig när jag fotograferar barn men också vuxna, par, kompisar är att vi ska ha roligt. Med barnen hittar jag på olika lekar och uppdrag som gör att fotograferingen blir en rolig och naturlig stund. Jag tvingar ingen att sitta still. Och ni som föräldrar behöver inte ”tillrättavisa” era barn, för jag tar hand om dem och leker med dem. Vi går omkring ( om barnen vill det) och kanske skapar en magisk värld där vi letar efter en fe som kanske bor uppe i ett träd eller letar efter ekorren Kurre. När barnen eller kanske ni vuxna behöver en paus så tar vi det. Och vem vet; det kanske är just då kameran fångar underbara bilder. Bilder kan bli otroligt fina även om man inte tittar direkt in i kameran.

familjefotografering
Barnfotografering
barnfotografering

OM MIG

Lite mer fakta om mig

Vem är då jag?

Det är ganska svårt att skriva om sig själv tycker jag. Mamma till tre vuxna söner och farmor till två stycken underbara tjejer som jag längtar efter när vi inte ses. Ja vart tog tiden vägen egentligen….tycker inte det var längesedan mina grabbar var små. Därför känner jag extra mycket att det är viktigt att dokumentera barn och familj med tanke på när jag tänker tillbaka på mitt liv som småbarnsförälder. Det är underbart att plocka fram bilderna på grabbarna nu. Och extra roligt såklart att visa mina barnbarn hur pappa såg ut som liten.

Jag trivs oerhört bra på en fjälltopp eller nära havet med den där vidunderliga utsikten man bara kan få där. Då fylls min själ med lugn och energi.

Jag jobbar och har alltid jobbat med barn, både svårt sjuka och friska barn. Jag älskar deras spontanitet och naturliga glädje. Det har lärt mig att ta tillvara på den där glädjen och spontaniteten när jag fotograferar och tycker att det blir bäst då. Barnen ska inte följa mig utan det är jag som följer barnen så mycket som det bara går med en kamera i handen.

När jag inte fotograferar redigerar jag, går igenom mina kurser jag har i mitt medlemskap hos Golden Hour Members  ( ett medlemskap och kurser för fotografer). Däremellan stickar jag en hel del även om jag inte är en världsmästare på det. Jag är en lugn och ödmjuk person. Och det ser jag som en styrka just vid fotografering.

Din fotograf i Uppsala Sigtuna
Fotograf Tina Lennholm
En bild säger mer än ord!

Det finns olika sorts porträtt

Hur vill ni se tillbaka och minnas med bilder?

Ett porträtt kan betyda så mycket; ha som ett minne, ge bort eller kanske till en hemsida. Barn eller familjeporträtt är ett fantastiskt minne att bevara till framtiden. Kanske finns det någon plats som betyder mycket för just dig och som du gärna vill bli fotograferad på, då diskuterar vi möjligheterna kring det. Och glöm absolut inte bort ditt älskade husdjur som också är en familjemedlem. Visst är det ett fint minne !

Eller varför inte unna sig en alldeles egen porträttfotografering?! En härlig upplevelse och en hel del fina bilder på dig själv. Är du gravid? Åh vilken spännande tid! Något jag själv ångrar är att jag inte har några fotografier från mina graviditeter. Ett par från den första, men inga på de andra två. Att föreviga denna period med en gravidfotografering är något man sedan kan titta tillbaka på senare i livet.

Jag lägger stor vikt på att fotograferingen ska vara avslappnad, trygg och naturlig. Dessutom kan jag ordna med blommor, om ni önskar ( Kostnad tillkommer). Klädval och färger kommer vi överens om. Klänningar finns inte att låna i nuläget. Lämpliga veckor för fotografering ä v 25-35.

FRÅGOR & SVAR

Lite funderingar kring fotograferingen

Väder kan vi inte styra över. Skulle det vara regn och rusk eller snöstorm bokar vi självklart om

Självklart bokar vi om om någon blir sjuk. Tänk också på att boka om vid förkylningssymtom. 

Folhälsomyndighetens rekommendationer. Läs HÄR

Kläderna ska ju vara personliga och representera er. När det gäller val av kläder är olika nyanser av samma färg bra att utgå ifrån. Mjuka toner som beige, grå eller olika pastellfärger som ser bra ut tillsammans är bra. Undvik allt för mönstrade kläder eller logotyper då det drar till sig uppmärksamheten. Under själva fotograferingen vägleder jag er så att ni ska kunna känna er avslappnade.

Gravid
trädgårdsbröllop

SÅ GÅR DET TILL:

Bokningsförfrågan

Vad roligt att ni har kommit så långt i funderingarna kring en fotografering. Längre ner på sidan finns ett formulär där ni fyller i era uppgifter. Jag svarar inom 2 arbetsdagar med förslag på datum för själva fotograferingen om jag har tider lediga. Skicka er förfrågan så snart som möjligt för att garantera att ni får den tid ni önskar.

Obs! Bokningsförfrågan är inte bindande. 

syskonfotografering

Bokning & Fotografering

Nu har vi kommit överens om ett datum som vi bokar in. Då skickar jag er en bokningsfaktura på 50% av ditt pris för fotograferingen samt ett avtal som ni lugnt kan läsa igenom hemma och skriva på. Jag fakturerar via Frilans Finans och betalningsvillkor är 10 dagar för att garantera er tid för fotograferingen.

Du har rätt att ångra din bokning senast 14 dagar innan avtalad tid och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Slutbetalningen av resterande summa sker vid leverans av bilderna. I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Vid publicering får du gärna skriva Foto: Carinas Photolifestyle – Carina Krantz, och ingen redigering/filter på bilderna. Om du behöver beskära bilden med Instagrams format är det inga problem! 

Och nu har vi kommit till själva fotograferingen, Yay, så himla roligt! Vi träffas på den plats vi har kommit överens om. Själva fotograferingen tar ca 1 tim. Är det barn som fotograferas så anpassar vi efter dem och det blir en del lek och små uppdrag under själva fotograferingen. Behöver barne ta paus gör vi det. Vem vet, det kanske är just då jag fångar den där härliga bilden. jag kommer att vägleda er genom hela fotograferingen så att det känns bekvämt för er. Objektiven jag använder mig av gör att vi på ett naturligt sätt håller avstånd under fotograferingen.    

Efter fotograferingen

Nu är fotograferingen klar och jag åker hem med en hel del härliga bilder i min kamera, som jag kommer att gå igenom.

Ca 2 veckor efter själva fotograferingen skickar jag ett mail med en länk till ett personligt galleri med era bilder (ca 20-30 st). Där loggar ni in och gör urval genom att klicka på hjärtan på de bilder ni vill ha.

Själva slutfakturan skickas och jag levererar era bilder när den är betald. 

Porträttfotografering

Din investering:

DITT PRIS: 3 600 kr

BOKA DIN FOTOGRAFERING HÄR:

TILLGÄNGLIGA TIDER NOVEMBER/DECEMBER
Fullbokat! Men kan bli återbud så tveka inte att höra av dig 76%
TILLGÄNGLIGA TIDER JANUARI/FEBRUARI
4 tider kvar 65%