Välkomna till en värld av känsloreaktioner och utmaningar som jag mötte under en minnesvärd 1-årsfotografering.

Carinas photolifestyle - barn och familjeporträtt Uppsala Sigtuna

Att fånga den oskyldiga charm och nyfikenhet som ett ettårigt barn innehar är alltid en unik och känslofylld upplevelse.

Bilderna du kommer se här är resultatet av en dag fylld med skratt, tårar och en hel del överraskningar. Att försöka fånga ögonblicken med ett aktivt och nyfiket barn på ett år är både en konst och en utmaning. Ibland är dagarna inte de bästa för barnen  och de är helt enkelt inte på humör för en fotografering, Egentligen finns då bara en sak att göra; boka om till an annan dag.

Den utmanande men givande resan: För er som undrar varför jag valde att dela denna specifika fotografering, är svaret enkelt – för att ge er en inblick i en värld bakom bilderna.

Att arbeta med ett 1-årigt barn är en stund fylld med överraskningar och stunder av ren glädje. Det är utmanande, men samtidigt är belöningen oslagbar när man lyckas fånga den äkta glädjen och nyfikenheten hos dessa små varelser.

Så här delar jag några bilder av denna speciella fotografering där tålamod och kreativitet spelade huvudrollen.

Carina Krantz Fotograf-Carinas Photolifestyle-barn och familjefotograf Sigtuna Uppsala
Carinas photolifestyle - barn och familjeporträtt Uppsala Sigtuna

Jag hade förväntat mig en dag fylld av glada skratt, lekfulla stunder och söta leenden från den lilla. Så mina tankar var fyllda av bilder av en nöjd ettåring som glatt poserade för kameran. Men som vi alla vet, verkligheten har en tendens att överraska oss, även om jag vet att barn inte alltid är på humör

Barns reaktion kan vara långt ifrån det vi föreställer oss. Och är inte alltid medgörliga och glada, som vi ofta hoppas på. Ibland kommer faktiskt tårar och en tydlig ovilja att ha kontakt med den som fotograferar eller den där konstiga svarta saken som man har i handen; kameran. Som fotograf är det naturligtvis en del av spelet, och det är utmanande på en annan nivå.

När men sedan kommer hem och tittar på bilderna så ser man att man faktiskt lyckades få till det där lilla leendet och lite glädje. Men det viktigaste av allt är att men ändå slutar innan det blir alldeles för jobbigt för barnen.

 

Fotograf Uppsala Sigtuna

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Lisa

  Fantastiska bilder och charmtrollet bjuder verkligen på sig själv 🙂
  Ha det fint kram

 2. Lisa

  Vilka underbara bilder. Du är så duktig på att fota och den lilla krabaten bjuder verkligen på sig själv 🙂
  Ha en fin första advent 🙂
  Kram

Lämna ett svar

Vill du läsa andra inlägg

Carinas photolifestyle - barn och familjeporträtt Uppsala Sigtuna - Uppland

En kall januaridag

Januari bjuder ofta på kalla dagar och frostiga landskap, men det hindrar inte det underbara ögonblicket av att föreviga en

Read More

Vill du få tips och nyheter