Vad gör man för att ha roligt under en familjefotografering

Många känner oro inför en fotografering

Många av de som jag träffar vid fotografering är nervösa och känner sig inte bekväma för att bli fotograferade. Att barnen inte ska vara glada och vilja vara med. De kanske bara vill springa därifrån. Därför vill jag här skriva ner några tips. Och jag lovar att upplevelsen då blir till ett roligt minne och en fin upplevelse:

  1. Det ska vara på barnens villkor! Jag som fotograf jobbar alltid efter det…att det är på barnens villkor. Jag följer efter dem med min kamera och passar på att fotografera när det är som roligast och kanske lite spännande. Det är också viktigt att ni som föräldrar  låter barnen få ”styra” lite. Vi hänger med dem helt enkelt.
  2. Man måste inte alltid titta in i kameran. Om man tvingar någon att titta in i kameran blir det lätt både stelt och kanske surt. Många bilder är faktiskt finast när man inte tittar in direkt i kameran. Jag tvingar ingen att göra det.
  3. Precis som att inte titta i kameran tvingar jag ingen att le. Oftast blir det då sura stela leenden och det vill vi väl inte ha eller hur? Vi försöker istället att ha en rolig och avslappnande stund.
  4. Busa och lek! De blir otroligt fina härliga bilder om man leker och har skoj under en fotografering. Jag har en del lekar som fungerar bra. Viskleken är en bra och populär lek när jag fotograferar.
  5. Sist men inte minst se det här som en stund tillsammans med varandra och fokusera på det. Ha skoj!

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. lisa

    Vilka bra tips. Spontana bilder blir ju oftast bäst, speciellt när det gäller barn 🙂
    Ha en fin fortsättning på veckan kram

Lämna ett svar

Vill ni kika på mer inlägg hittar ni det här

Porträttfotograf Uppsala Sigtuna Bröllopsfotograf Gravidfotograf Företagsfoto Carinas Photolifestyle Fotograf i >Uppsala län

Minisession i Uppsala

Passa på att haffa de sista 3 platserna för en minisession nu i Maj! Våren är äntligen här på riktigt med försommarvärme. Vilken härlig sista

Läs mer »
Gravid och Nyföddfotografering Carinas Photolifestyle Fotograf i Uppsala län

Gravid och Nyföddfotografering

Att välkomna en ny familjemedlem är en av livets mest otroliga stunder.  Det är en tid av förundran, kärlek och överflödande glädje. För många föräldrar

Läs mer »