sommarträdgård I samarbete med Impecta

Tänk vilken underbar tid vi har nu.

Allt växer och frodas och det är grönt, med färgklickar från alla olika vackra blommor i vår lilla sommarträdgård. Det är inte så säkert att alla ni som har hittat hit har en egen trädgård. Jag råkar faktiskt ha en egen liten täppa igen efter att ha varit utan  i nästan 10 år.

Till vår sommarträdgård köpte vi nya större krukor till våra växter på altanen. Det blev faktiskt plastkrukor, men de är fina tycker vi. Framförallt är de mycket lättare att flytta omkring dem. Tunga är de med jord och växter, men hur tungt skulle de inte bli med lerkrukor. I en av krukorna flyttade jag över en dahlia knöl. Cafe au lait, en sort med stora aprikosrosa blommor och  fantastiskt högvuxen. Den hade stått i en vanlig hink men för det första blev hinken för trång och för det andra såg det lite tråkigt ut. Även om det kan vara fint med olika krukor och hinkar så blev det ett litet ”stökigt” utseende på altanen. Det blev ett lyft med nya krukor och ett mer ”rent” utseende på altanen.

sommarträdgård

Luktärter

En av mina luktärtssorter står kvar i en hink, då de är känsla för för många omplanteringar. Rötterna är ju lite känsliga. I år har jag valt luktärt ’Black Knight’, en kulturarvssort från 1898.  Den är mörkt kastanjeröd som går åt svart. Jag tror att det är den mörkaste av alla alla luktärtssorter. Den ska få många blommor som är väldoftande. Jag bara älskar dessa vackra små klängande blommor. Jag vet inte varför, men kanske för att de tillhör våra blommor från förr. Att minnen från barndomen dyker upp med vissa blomsorter. Hos Impecta fröhandel hittar ni dessa vackra luktärter och massor med andra fröer.

Bilder på luktärtorna kommer senare, då de inte fått knopp än.

Sommarträdgård

på altanen, trädgården eller en balkong. Platserna är många för att skapa sig sin egna lilla oas. Det som är så roligt är att många av våra växter faktiskt går att odla i kruka. Det är bara att testa. Det har jag gjort och väntar med spänning på resultatet.

sommarträdgård

Lavendel

Något som jag inte har lyckats med i kruka är lavendel, men däremot verkar de trivas i rabatten. Det som saknas är något som passar bredvid, men det kommer jag säkert på med tiden. Eller kanske inför nästa vår och sommar.

Det finns många olika sätt för mig att njuta bland blommor och grönt. Som kaffe ute bland fågelkvitter och underbara dofter från blommorna tidigt en morgon. De flesta ligger fortfarande i sin säng och sover så tystnaden och lugnet runtomkring är så härligt.

Det är en bra start på dagen!

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Jag

  Det är härligt att äta frukost ute i trädgården, särskilt på torpet. Luktärter hade jag många somrar tidigare, men har glömt av det. De är ljuvliga, tycker jag. Vackra bilder på dina blomster!

  1. Carinas Photolifestyle

   Tack fina du.
   Och för mig är det första året med luktärtor. Hade i min trädgård på 80-talet 🙂

Kommentarer är stängda.