Promenad på kyrkogården

I går tog jag med mig kameran för en promenad på Gamla kyrkogården i stan. Det är en otroligt vacker plats med alléer och massor med lövträd. En hel del kända personer vilar på kyrkogården.

Jag mötte en kvinna på kyrkogården. Hon började att prata och vi blev stående länge på varsin sida om gången på säkert avstånd. Hon var inte från Sverige men hade flyttat hit för några år sedan p.g.a som hon sa: ”blod är tjockare än vatten”. Hon hade på äldre dagar flyttat hit för att barn bodde i Sverige. Ett mycket trevligt samtal och möte! Vi hade lika tankar trots ålderskillnaden. Vem vet, vi kanske möts igen på kyrkogården som vi båda gillar att promenera i .

Fotografering

Innan regnet kom

Jag hade tänkt ta mig en sväng på gatorna runt kyrkan, men regnet bestämde sig för att stoppa min promenad. Så det var bara att vända tillbaka till bilen. Det får bli en annan dag/ eftermiddag som jag tar med mig kameran och går på promenad i vår fina del av staden. Med fina menar jag ju så klart den gamla delen av stan. 

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Ett oväntat samtal under en vacker promenad, så härligt! Önskar dig en fin söndag! Själv började jag med skrivande, och ska senare träffa min bror med familj, och det var l änge sedan!

  1. Carinas fotografier

   Visst är det härligt med oväntade möten…. Mysigt att träffa familjen. Önskar dig en en fantastisk vecka!

 2. Kristallina

  Alltid trevligt när man möter främmande människor som man kan prata med. Kanske ännu trevligare än vanligt i dessa tider.
  Vädret är verkligen inte bra för kameror den sista tiden. Hoppas att det snart blir bättre. Jättefina bilder!

  1. Ja jag längtar att det bli bättre så man kan träffa sina nära <3
   Man får ta till vara på de stunder kameran har fördel av ljuset.
   Tack, vad glad jag blir 🙂

 3. Jag

  Den kyrkogården är vacker och vilsam, mina föräldrar ligger där, de bodde sina sista år i Uppsala. Läckra bilder på lyftkran och domkyrkotorn, de två gör sig bra ihop på bilderna. Fina bilder allihop. Jag tittade in tidigare men kunde inte hitta någon blogg, bara dina ”jobbsidor”. Men nu så.

  1. Tack snälla Du! Ja visst är den vacker <3
   trivs att gå omkring där...
   Jag ändrade lite så vad roligt att du hittar hit igen 🙂

 4. lisa

  Vilka fina bilder. Kyrkan är verkligen ståtlig. Hoppas du träffar kvinnan igen 🙂 Kram

  1. Carinas fotografier

   Tack snälla <3 Ja Uppsala domkyrka är mäktig.
   Ja man vet aldrig. Det är så roligt och spännande med möten

   Kram

Lämna ett svar