Testar oreganoolja

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Finns det fördelar med oreganoolja?

Ja det ska jag ta reda på nu. Efter att min mamma en längre tid har rekommenderat mig att äta oreganoolja så har jag nu skaffat det. Min syster har också ätit de eller äter det i omgångar.

Eftersom jag har haft ett tufft år med knäskada, lunginflammation och hosta som följd av den (hostar fortfarande) och emellan det några infektioner. Så jag bestämde mig för att det är värt att testa i alla fall. Cortisontabletter för trumhinnan är jag inte så sugen på att äta även om det är för 3 till max 5 dagar.

Så i går kom då oljan. Jag hade beställt flytande men det finns i kapslar också. Oreganooljan kan du läsa mer om och köpa här  Är du hellre intresserad av kapslar så kan du köpa dem här.

Varför är denna olja så bra?

Jag är inte den rätta personen att förklara varför då jag bara har tagit dropparna 2 gånger nu. De är väldigt beska och smakar starkt av oreganooljan. Jag köpte ju flytande. I går blandade jag det i mitt havreprotein med chokladsmak, men smaken trängde igenom i alla fall. Efter en stund fick jag ganska ont i magen, men det gick över. Någonstans läste jag att man kunde få en orolig mage första gångerna då magen inte är van med oljan. Oljan jag har köpt, fick omdömet;

”En mycket kvalitativ koncentrerad olja som doftar härligt av oregano. Oljan är så pass stark att du bör blanda den med någon annan olja vid användning på huden. För invärtes bruk bör du först blanda ut några droppar av den i ett glas vatten om du inte vill bränna tungan.”

Mer om detta test och oljans egenskaper kan du läsa om här Forskare har forskat fram att carvacrol ( Det är den aromatiska starka doften och smaken på oljan), kan bryta ner virus.

Oreganoolja kommer från blad och blommor av oregano som är en flerårig ört.  Oreganoväxten växer främst i Europa, Asien och Nordafrika. De gamla grekerna och romarna och använde den för olika medicinska ändamål. Det är faktiskt så att namnet på oregano kommer från de grekiska orden ”oros” och ”ganos”, och betyder; för berg och glädje – Med andra ord så står oregano för ”bergets glädje.”

Det sägs också att oregano är  en symbol för lycka, och att en gammal tradition var att brud och brudgummen bar ett en krona av oregano. Det finns många olika arter av oregano, men den mest terapeutiskt fördelaktiga är den olja som produceras av vild oregano. Den är från  Medelhavsområdena. Informationen har jag hittat här

Som sagt, väldigt stark i flytande

Men inget kan vara värre än nässprayen jag köpte förra veckan på apoteket mot bihålorna. Det var mig tusan det värsta jag varit med om. Hahaha. Men jag lovar att det gjorde nytta för bihålorna. ( Men inte trumhinnan).

Ja oljan är starkt och beskt men jag tror att jag vänjer mig. Fördelen med olja är att när man blandar ut den med annan olja kan man använda den på huden mot t.ex. acne, nagel och fotsvamp.

Så nu är det bara till att vänta på resultatet.

Han en toppenfin höstdag!

oreganoolja

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. lisa

    Vilket bra tips. Definitivt värt att prova 🙂 Ska bli kul att höra om den är effektiv

Lämna ett svar