Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Syrenernas tid

Syrenernas tid är här och jag njuter varje sekund av den vackraste tiden på året, när hela naturen står i blommning. Då gäller det att ta vara på tiden. Hur gör ni när ni tar till er allt det vackra som naturen bjuder oss på nu?
I veckan som var så försökte jag mig på att  fotografera ljusa bilder. Ja de blev lite för ljusa men det var en test och jag är väl inte så där jättenöje över resultatet. En del gillar ju ljusa bilder och en del lite mörkare. Jag kan tycka att båda blir fina men kanske olika tillfällen. Hur som så valde jag att visa er mina testbilder. Man lär sig ju ju mer man håller på.
Någonstans läste jag att de överkompenserar ljuset till ca +3. Hm, jag har ca +2 här och använde mig av manuellt. Det kanske var fel. Ibland är det bättre att testa annat än manuellt.
syrenernas tid

Inställningar i kameran

Då jag fotade mina syrener hade jag  kameran inställt på M, F2,8 1/60, iso 250  och +0,2 och platsen jag var på var i skuggan så ingen sol lös in på platsen. Här kan ni läsa ett annat inlägg om mitt fotograferande. Vill du lära dig mer om fotgradering så finns det massor av böcker. På bokus hittar ni en del olika böcker. Jag  funderar på att plocka fram mina fotoböcker igen och studera lite mer.
syrenernas tid

Fredag  i syrenernas tid

Då var det fredag igen då och som vanligt rusade veckan snabbt fram. Ja, jag erkänner att kroppen är trött av hosta ( hostat sedan oktober och lunginflammationen), skadat knä som påverkats en hel del i vardagslivet. Då värmen har kommit så kommer också massor av fästingar på katten, bläh! Vi plockar och borstar, plockar och borstar. Hur gör ni för att hålla katten fri från fästingar? Jag älskar min katt men jag älskar inte fästingar. Och jag är nog inte ensam om det. Om ni vill läsa mer om trädgård, hälsa och livsstil så kika gärna in hos Tina vettja
Ha nu en toppenhelg alla ni där ute! Kram

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Jag

  Jag gillar andras ljusa bilder men fota aldrig sådana själv, oftast tvärtom. Vackra syrenbilder! Ja, nu blommar de överdådigt och det är väl bara att vara ute i det vackra så mycket som möjligt.

  1. Carinas Photolifestyle

   Jag kan håll med dig där…gillar andras, men svårt att få till själv så jag blir nöjd. Visst är det vackert nu! Tack snälla 🙂

 2. Kristallina

  Smaken är som baken när det gäller ljusa eller mörka bilder. Tror man får göra som man själv tycker men visst är det roligt att testa. Tack och lov kan man ta 100 bilder utan att det kostar något idag. Annat var det förr.
  Ha en trevlig helg själv!

  1. Carinas Photolifestyle

   Ja så är det. Jag hade satt i finrullen fel en gång och det blev inte enanda bild.
   Men fick betala för själva framkallningen :-/

   Kram

Lämna ett svar