Solens strålar

Solglasögon

Annonslänkar Prestige

Tänk vad härligt att värmen och solen kom. Äntligen! Majmånad var ju ganska kall. Använder ni solglasögon? Själv kan jag inte leva utan mina. Solen irriterar mina ögon. Alla vet vi vid det här laget att solens UV-strålar är skadliga för huden. Men vet vi att de också är skadliga för våra ögon? Fyra av tio svenskar använder inte solglasögon. Grå starr och åldersförändringar i gula fläcken är  de vanligaste ögonsjukdomarna i Sverige. Själv vet jag flera som har eller haft dessa sjukdomar. Något jag däremot inte visste var att dessa ögonsjukdomar kan orsakas av just UV-strålning.

UV-skydd på solglasögon är inte en självklarhet på alla och heller inte den sk. CE-märkningen. Nu har jag hittat bra solglasögon som har både UV-skydd och har CE-märkning. Och det bästa av allt ( för mig) är att det också finns progressiva läsglasögon. Priset då? Ja det gillar vi 🙂 Mina favoriter kan du köpa här och de guldiga tänker jag klicka hem här. Vill du se alla de olika kikar du in här och väljer just dina favoriter. Använder du dig av koden ”InfluencerX30” i kassan så får du just nu 30% på hela sortimentet!

Det finns massor med snygga solglasögon och jag har faktiskt svårt att välja. Men eftersom jag redan har ett par svarta ( gamla som gatan, på den suddiga bilden ovan) får det bli ett par runda guldiga.

Så tänk på att vara rädd om ögonen!

 

 

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Emma Engström

  Prestige har så mycket fint tycker jag! Har fått hem ett par från Corlin Eyewear nu som jag ska försöka använda 😀 KRAM

  1. Ja det finns hur mycket snyggt som helst 🙂 Älskar solglasögon !
   Använd! Var rädd om ögonen <3
   Kram

 2. Tina

  Snygga glasögon👍🏻 Ja jag gillar att ha solglasögon då jag tycker det känns skönare för ögonen då jag har vanliga glasögon.

  Skönt med varmare väder nu!
  Kram

  1. Visst är det skönt att dämpa ljuset för ögonen 🙂
   Och kul att ha snygga glasögon, kanske renta av ha att byta med 🙂
   Vädret är fantastiskt!
   Kramen till dig <3

 3. Lisa

  Jag använder faktiskt aldrig solglasögon. Jättedumt, för solen är ju inte bra för ögonen. Visste dock inte att många ögonsjukdomar kan bero på strålningen. Visste inte heller att inte alla solglasögon har UV skydd. Tack för informationen och för tips på solglasögon 🙂

  Ha en fin fortsättning på torsdagen kram <3

  1. Börja genast med solglasögon <3 Var rädd om ögonen.
   Kram till dig och en fin torsdagskväll önskar jag dig också!

Lämna ett svar