Snart är påsken här

This post contains adlinks from Adviral

Hur blir påsken i år

Ja det kan man ju undra. I år lär påsken bli lite annorlunda för många av oss av orsaker som vi alla vid det här laget vet om. När jag sitter här och skriver kommer även funderingarna kring godisätandet i påsk. Kommer vi att köpa/ äta lika mycket godis som tidigare år? Kommer det att komma några små påskkärringar och påskgubbar och ringa på dörren? Ska jag köpa hem godis? Troligtvis kommer jag att köpa något godis så klart, även om allt känns konstigt just nu.

Men vet ni hur mycket godis vi i Sverige äter under påskhelgen? Tydlige så ökar vår godiskonsumtion med 500 procent under påsk. Jag kan lova att  jag inte hjälper till med den siffran, okej kanske lite då. Under påskhelgen sätter vi i oss här i Sverige ca  13 400 ton godis ( Källa: mitt kökDet är inte lite det, eller hur? Det kanske är därför vi firar påsk…all godis och påskägg 😉

Påsk betyder ju även lite extra ledighet

Och det tycker jag ska bli skönt och jag hoppas på ett strålande väder.  Det gäller att passa på att få njuta lite av natur och förhoppningsvis lite värme om man nu inte kan göra så mycket annat. Och visst kommer jag att ha lite godis hemma allt. Även om det inte blir i massor som vi hade i ett påskägg i skolan ett år. Kommer faktiskt inte ihåg hur mycket godis vi fick, men det var tre lika stora påskägg som på bilden. 

1. BABOR Påskägg / 2. Eggling – Odlingsägg / 3. Stort påskägg – Fabergé 2020 (750g) / 4. PÅSK GÅVOSET

 

https://www.carinasphotolifestyle.se/hem/blogg/feed

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Jag

  Det blir en annorlunda påsk i år. Vi brukar ha stor påskmiddag med barn och barnbarn på landet med äggletande förstås. I år blir det fika i trädgården i stan, med äggletande. Jag och min man sitter för sig och resten för sig. Sitt fika får väl barnen ha med sig och vi står för vårt. Det blir väldigt väldigt konstigt att inte få krama de små. Vi får hoppas att den minsta förstår, det måste vara underligt för honom som bara är två och ett halvt år. Men det ska visst bli bra väder så det är nog läge för att sitta ute.

  Så fina ägg du visar upp och fin bild med händerna som håller påskägget, tänker på påskharen fluffet påminner om harpäls.
  Jag har köpt Fabergétypen en gång men det var en mindre variant, väldigt vackra. I år blir det nog enkla pappägg, jag handlar inte och min man köper nog de första han ser på affären, haha.

  1. Tack , Ja det är ett barn i klassen förra året eller förr förra…minns inte. Vi skulle klä ut oss och ett barns mamma ( ägde godisaffär) Gav oss ett antal kilo godis

   Ja påsken blir väldigt annorlunda… Och nu börjar min snoriga period….allergi. Hur det ska funka vetekatten 😉

 2. Emma Engström

  Påsken är verkligen himla mysig tycker jag!! Vet dock inte hur det kommer bli med godiset haha, så svårt! <3

 3. Heléna

  Ja, det återstår att se hur den här påsken blir – vet ju inte ens hur många av oss som kommer att klara oss från smittan än… Bara hoppas att alla får hålla sig friska! Något plockgodis skulle jag inte våga köpa just nu, men förpackat godis lär det absolut bli till påsk. Skönt med lite extra ledighet i påskdagarna – fördelen med att jobba raka veckor 😊 Hoppas du får en fin tisdag! Vi har strålande solsken, men det är kyligt i luften. Kram 💖

  1. Nej nej inget plockgodis här inte. Men det gör jag inte annars heller. Har sett folk stå och hosta rakt i lådorna….
   Njut av solen
   Kram

 4. Lisa

  Ja du några påskkärringar / gubbar lär nog inte komma i år tyvärr.
  Min man ska vara ledig skärtorsdagen så jag får rå om honom i 5 dagar. Det ska bli mysigt. 🙂
  Hoppas också på fint väder så kanske man kan ta första fikat ute för i år 🙂

  Ha en fin tisdag kram <3

Lämna ett svar