Så ställde jag om mitt arbetsliv

Lucka nr 4

Nu har vi kommit till lucka 4. Och i dagens lucka kommer tankarna till pandemin vi har haft nära oss hela året. Det var många som fick ställa om hela sitt arbetsliv i marsmånad när pandemins restriktioner var ett faktum. Blev du påverkad? Jag själv blev inte påverkad  av det eftersom jag jobbar i en skola och skolor skulle ju fortsätta med sin verksamhet.

Det som var tufft och är fortfarande när någon blir sjuk. Svårt att få ihop en del dagar och svårt att ibland få tag i vikarier eftersom man ska vara hemma vid minsta symtom. Så jag tycker nog att vi haft ett tufft och slitsamt år som faktiskt inte inpå 2021 kommer att vara över. Vi lär få fortsätta ett tag till med avstånd och vara hemma så snart symtom visar sig. Inte helt lätt  att veta om man ska vara hemma eller inte, eller vad säger ni?

Jag själv tycker, även om jag inte har varit hemma och jobbat, att det har varit ett tufft år. Tufft eftersom man hela tiden är rädd att smittas ( i alla fall jag). Och bacillskräck har jag inte haft förut. Tufft att inte få träffa sina nära och kära utan att vara rädd att bära på smittan och föra den vidare. Tufft att alltid tänka på avstånd. Att inte få krama sina vuxna barn eller min mamma. Vi som alltid kramas när vi ses. Vad har varit tufft för er?

Det positiva i allt elände är väl i alla fall att man har stannat upp lite och tänker mer på vad som är viktigt i livet. Alla har förhoppningsvis tänkt en tanke på miljön. Behöver vi resa, behöver vi konsumera som vi hittills har gjort?

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Linda Odelmar

  Jag har varit hemma och föräldraledig så jag känner inte att pandemin påverkat mig så mycket ännu, de flesta vännerna bor på långt avstånd så vi träffas inte så ofta, ses mest online och i videosamtal mm. Men får se hur det blir nu när det strax är dags att börja jobba igen

 2. Jag

  Den stora skillnaden för oss är att vi plötsligt inte har barnbarn här hos oss, vilket vi har haft regelbundet i sexton år. Barn som hämtas på dagis och i skolor, som sover över, finns med oss på loven på landet. Först en, sen två och sen fem. Det har känts oerhört tomt. I natt drömde jag att jag kramade om ett av barnen.

  Så fin vintersolig stadsbild! Och skrivstillebenet med blommorna, romantiskt vackert.

 3. Lisa

  Jag har inte drabbats personligen av pandemin när det gäller jobb eftersom jag inte jobbar men min dotter fick göra ett uppehåll på sitt jobb och fick därför gå ifrån sin lägenhet och flytta hem igen.
  När det gäller rädslan att smittas har jag stängt av liksom. Jag tittar inte på nyheterna någonstans och är väldigt sällan inne på Facebook. Men trots det finns oron inom mig att bli smittat eller att min man ska bli det eftersom vi båda tillhör riskgruppen. Det ligger där inom en omedvetet.
  Har ju inte träffat mina syskon på ett år heller eftersom dom tillhör riskgruppen. Vi brukar träffas var annan helg annars.
  Så mycket har förändrats på grund av pandemin men man får vara glad så länge man själv eller någon som står en nära inte smittas.
  Kram <3

  1. Ta hand om er <3
   Har nära som drabbats men som en vanlig influensa.
   Ha en fin helg <3

  2. Jag är så less på pandemin. Är nog inte ensam om den känslan.
   Har faktisk nära som drabbats men som vanlig influensa och det är jag tacksam över <3

Lämna ett svar