Påsk en långhelg

Innehåller annonslänkar genom Adviral

Påsken är över

Tänk att nu är även påsken över.  Sista april och den viktiga deklarationen är på väg hit. Ja, många kanske redan har deklarerat, men sista dagen för inlämning närmar sig. Sedan är det sommar kan man tycka, fast det klart, maj är ju också en vårmånad. En vår som inte har varit lik någon annan vår i mitt liv här på jorden.  Bra tid att tänka om i nya ”vägar” kanske.

Vårvärmen är på ingång och jag tycker att det känns underbart. Fint varmt väder blandas med blåst och ibland lite hagel. Typiskt aprilväder. Blåsten gillar jag absolut inte, den får mig att frysa ända in i benmärgen, typ. Ja, det är den känslan jag har och jag tycker aldrig att jag får tillbaka värmen i kroppen efter en dag ute i blåsigt väder.

Nya krukor

I påskhelgen var jag till en butik och nyttjade mitt sista i ett presentkort jag fått av söner och barnbarn. Jag har ju fastnat för de här bubbliga krukorna och tänkte att de beigea skulle passa i vårt kök. Här kan du köpa krukorna. Och jag är helt säker på att mamma skulle säga ; ” Nya krukor igen. Du som har så många”. Men nu ses vi ju inte av förklarliga själ. Ja, jag har haft många krukor genom åren. Jag gillar ju krukor… Mamma har faktiskt återanvänt några efter mig, några har jag slängt även om de inte var trasiga.

Påsk
Egentligen är inte det så viktigt och jag gillar att man återanvänder det man har i skåpen. Men dessa krukor kan jag bara inte motstå och jag förstår egentligen inte varför…

Påskpynt

Det är något jag inte har längre mer än byter färg i ljus kanske. Något år hade jag fjädrar ( konstgjorda) i ris. Förr, när barnen var små bytte jag till gula gardiner i köket varje påsk. Sedan fick de sitta fram mot midsommar då det blev sommargardiner. Och tänk, jag sydde alla mina gardiner. Hur hann man allt egentligen? Jo, min underbara mor hjälpte ju till en hel del när hon var ledig. Sy är hon en ”fena” på. Men visst sydde jag själv mest. När jag köpte krukorna i påskas hittade jag även de små söta kaninerna som  du hittar liknande här

Påsk
söta små kaniner som jag inte kunde motstå. De var ju nedsatta från ordinarie pris eftersom påsken var över. Då fick de följa med hem till mig

Nu blir det kaffe i lä på altanen. En klarblå himmel har vi här i dag. Härliga söndag!

Njut av dagen!

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Kristallina

  Jättefina krukor och kaninerna gillar jag också. Nej, jag pyntade inte något till påsk. Var första året för mig men det gick bra även utan pynt 😀
  Jag är lika känslig när det blåser. Har stickat sjalar i höstas med måtten som jag vill ha det. Halsen får vara helt täckt och gärna inklusive hakan.
  Ha en fortsatt bra vecka!

 2. Lisa

  Vilka söta kaniner, hade inte heller kunnat motstå att köpa dom 🙂
  Bubbliga krukor är mina favoriter. Tyvärr kan vi inte ha porslinskrukor för dom åker i golvet hela tiden på grund av katterna 🙂
  Ja det är verkligen mysigt väder nu och vi har en underbar tid framför oss med sol och värme.
  Ha en fin måndag kram <3

  1. Visst är de <3
   Oj vad synd. Mina katter varken tidigare eller nu har haft ner några krukor 🙂
   Kram

 3. Heléna

  Så söta kaniner!!! Jag gillar också krukor och är väl lite kräsen med vad jag stoppar ner mina krukväxter i. Hittar ofta fina krukor på second hand till bra pris för krukor är ju ganska dyra om man vill ha de som har det där lilla extra.
  Jag gillar inte heller blåst – den går verkligen rakt in genom benmärgen!!!
  Hoppas du får en riktigt fin söndag! Kram 💖

  1. Visst är de <3
   Kräsen, ja jag också 🙂 Jag är ingen som brukar ta mig till second hand Borde nog det....
   Ja, jag hade ju presentkort då och tänkte jag kunde passa på 🙂
   Ha en fin söndagskväll!

Lämna ett svar