Ny bekantskap

Nya bekantskaper är alltid skoj

Även om det bara är en kamera. Jo nu så har en ny kommit in i familjen och det är så himla spännande. Har inte riktgt lärt känna den, men det kommer….

Som vanligt får mina underbara rosor ställa upp som motiv. Ja det går väl ingen förbi att jag älskar rosor.  Bilden med solen i bakgrunden är tagen precis innan guld timmen tar slut. Alltså, den där timmen är så magisk. Just bilden med solnedgången ville jag ha lite mystisk och lugn.

Rosen har jag faktiskt satt ner i en kruka i år för jag ville ha den nära mig när jag sitter ute med mitt kaffe. Det är en New Dawn som blommar från juni till oktober med medelstora, fyllda, blekt rosa blommor som har en frisk, medelstark och apelsin-citronliknande doft. Älskar doften!

fotograf uppsala Sigtuna
New Dawn

Stamrosor

Nästa bild är på min stamros som jag har klarat för tredje sommaren  nu. När vi köpte den så poängterade säljaren flera gånger att den klarar inte att stå ute på vintern. Hmmm. Jag som är lite ”glömsk” på hösten och krukan är supertung har ju haft rosen ute på sin plats tre år nu. Tänka sig att den har överlevt! Ingen är lyckligare än jag. Men det beror nog på att vi haft lite milda vintrar kanske, vad vet jag. Men i vinter ska jag köpa en sk filt/skydd så att jag kan täcka den  i ett hörn vid altanen. Finns på blomsterlandet såg jag. Krukan är ju så svår att flytta själv.

I dag verkar värmen komma på besök. Och jag hoppas att den stannar ett tag!

 

Ta till vara på dagen!

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Jag

  Vad roligt med ny kamera – vad är det du har köpt? Rosor är tacksamma växter, de blommar och blommar men vissa är skörare än andra. Har de väl etablerat sig så är de ofta robusta. Jättevackra rosenbilder, New Dawn har jag också!

  1. Ja det är super kul. En gång så blev det en sonykamera för mig ( Det var inte tänkt från början) Och nu har jag min sony nr 3 och det är en A7ii, just nu har jag bara ett objektiv till den zeiss 85mm 1.8 batis. Men supernöjd !
   Ja rosor är underbara <3

 2. Heléna

  Så härligt med en ny kamera och rosor är alltid så tacksamma att föreviga! Jag älskar att fotografera rosorna i Calles trädgård och särskilt när det sitter en humla eller ett bi med huvudet instucket i en stor utslagen blomma. Hoppas du får en riktigt fin fredag! Kramar 💖

  1. Ja det är helt fantastiskt <3 Så lycklig!
   Visst är det extra roligt när flygfän ör i rosorna 🙂
   Haft en härlig dag i min hemstad och träffat mamma och syster.
   Fin helg önskar jag dig <3

 3. Tina

  Jättevackra fotografier! Så glad för din skull! Och rosor är alltid otroligt vackra och doftar ljuvligt!

 4. Lisa

  Vad spännande med en ny kamera 🙂
  Jättefina bilder på dina rosor. Älskar rosor. Har inga där vi bor nu tyvärr men där vi bodde förut hade vi flera stycken.
  Här har vi också haft varmt och soligt idag. Som man har längtat 🙂

  Ha en fin torsdagskväll Carina Kram <3

  1. Tack fina du! <3
   Rosor är så underbart vackra.
   Och vet du...Jag har haft en rosenträdgård i England i ett tidigare liv 😉

   Kram och njut av kvällen <3

Lämna ett svar