Naturfotografering

Naturen får kanske lite återhämtning nu

Ja vad tror ni? Får vår värld och natur lite återhämtning just nu? Jag vet inte och är absolut inte rätt person att säga att jag vet. Men ovanför vårt hus är det tyst som attan. Där det bara för några dagar sedan flög in en massa plan för landning. Billarna går varma ute på stora vägen fortfarande…

Det är en liten kuslig känsla som faktiskt inte går att gömma undan. Allra helst när man ser de tomma hyllorna i matvarubutikerna och apotek. I morse skulle jag gå in på webshopen på apoteket och varenda Alvedon och ipren var slut! Hade tänkt försöka beställa så att det fanns till mina små barnbarn ( en är just nu sjuk i hög feber, men jag har inte träffat henne) Sonen berättade just att de hade nästan slut på blöjor. Även den hyllan gapar tom. Vi har lyckats samla ihop 4 pkt på olika håll. Måtte detta få ett stopp och återgå iallafall nästan till det normala snart!

Skogen, bästa platsen

En lugn vacker tyst plats är skogen just nu. I alla fall för mig. Solen kikar in bland de höga träden och det enda man hör är fåglarna som håller till där. Eftersom snön har lyst med sin frånvaro den här vinter så är det grönt och faktiskt ganska så okej torrt på stigarna. En bra plats för återhämtning helt enkelt.

Senaste dagarna har jag hållit på mycket med fotoredigering. Massor att lära och allt är inte självklart. Men så himla skoj. När jag har haft dessa tillfällen så har jag gått igenom bilder sedan flera år tillbaka. Hittade en bild från jan/feb2016.. Då var det snö. En hel del snö och ganska så kallt. Det går ju inte att komma ifrån att våra årstider ( när de är normala) är oerhört vackra på olika sätt. Snö och kallt är ju egentligen en fantastisk tid. Även om jag inte vill ha snö nu!

Slut på ord och tankar

Ja, det kan ta slut snabbt*skrattar*. Innan jag slutar vill jag tacka Helena för alla fina svar hon gav oss bloggbesökare på våra frågor vi fick ställa till henne. Det var så roligt att få läsa. Man tror sig känna någon lite mer trots att man aldrig har setts i verkliga livet. Kika in på hennes trevliga ⇢ blogg!

Ha nu en fin eftermiddag och var rädda om er och de nära.
Stor kram!

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Hans Wikström

  Lite svårt att hitta ”jämlikar” i den s.k. bloggvärlden, nu när man är ny på banan. Kände mig dock hemma direkt i din beskrivning av skogen. Försöker ständigt dyka in och utforska allt som finns, stort som smått. Du får gärna ta del av min värld som jag kallat ”Liv i fri luft” och ge tips.

 2. Jag

  Jag vet inte varför, men jag går lite vilse i din blogg. Jag fick inte upp dina senaste inlägg förrän efter flera försök, trodde att du inte hade gjort några nya och undrade varför. Underbara bilder, den nedersta med sol, dis och snö har en magisk stämning.

  Jag fick slut på en av mina mediciner och fick tillbringa timmar i telefon och sen på nätet för att få tag i den. Ett enda apotek hade den på lager. Sen var det ytterligare strul när maken skulle hämta den. Konstigt nog fick man den inte hemlevererad utan fick beställa via nätet och sen hämta på apoteket. Vad är det då för vits? Dålig lagerhållning var vad vi fick vid avregleringen.

  1. Konstigt!
   Men har strulat och gjort om lite…kanske därför.

   Tack, Ja jag gillar den också faktiskt 🙂

   Det får verkligen INTE vara så att man ska ha problem att få sina mediciner!!! Blir arg när jag hör sådant…

 3. Heléna

  Tack snälla för fina ord och för att du har länkat till min blogg 💖 Visst är det konstigt egentligen att man ibland känner att man känner de man regelbundet besöker i bloggvärlden bättre än människor som finns omkring oss i riktiga livet (på jobbet och så). Jag skrev vid ett tillfälle att dagens bloggande är 70- och 80-talets brevväxlande med brevkompisar 😁

  Det är verkligen tråkigt att människor köper på sig en massa med febernedsättande värktabletter innan de behöver dem så de som verkligen behöver dem inte får tag i några. Jag skulle aldrig ifrågasätta om någon vill ha ett paket extra liggandes hemma, men när det kommer till att man har både sju och åtta paket med Alvedon hemma bara ifall att, då blir det bara sjukt! Så jobbigt att till och med blöjorna börjar tryta! Vi kvinnor verkar inte lika desperata iallafall så vi bunkrar bindor, trosskydd och tamponger för de hyllorna såg ut precis som vanligt 😁

  Så fina naturbilder du har tagit! Jag älskar att vara ute i naturen och en skogspromenad får mig alltid att må bra!

  Hoppas du får en riktigt fin tisdag! Kramar 💖

  1. Ja det är galet allt. Själv tror jag att det ligger typ två ipren kvar i lådan….Tänkte köpa mig ett paket som reserv ( brukar alltid ha 1 pkt hemma) Men tji fick jag…
   Ha det gott vännen!

 4. Lisa

  Jag håller med dig. Det är kusligt just nu. Som en skräckfilm. Det fanns en film som hette ”virus” förut och det är som om den filmen upprepar sig nu i verkligheten.
  Underbara bilder. Man får söka tröst i naturen nu mer än någonsin <3

  Ha en fin tisdagskväll kram <3

Lämna ett svar