Lucka nummer 23: Ett recept jag kan utantill

Lucka nummer 23: Ett recept jag kan utantill

Hm, sista tiden har jag haft så dålig inspiration och fantasi när det gäller maten. Kan det bero på pandemin som tagit så stor plats i vår vardag i år? Så jag har hittat mycket tips genom att söka matlistor och recept på nätet ( t.ex. olika matbloggar). Men olika grytor brukar jag göra utan att följa något recept även pankopanerad torsk. Torsken är en av mina favoriter. Jag vänder torskrygg i majsmjöl, sedan i uppvispat ägg och avslutar med glutenfri panko som jag har kryddat med salt och vitpeppar. Filéerna lägger jag på plåt och droppar lite olja på dem. In i ugnen i 200 grader ca 10-20 min. Jag brukar testa om de är klara med en temp så att de inte blir för torra. Till det blandar jag ihop lite majonäs, yoghurt och bostongurka och tillsätter salt och peppar. Riktigt god fiskmiddag!

Vad har ni för favoritmiddag som ni även kan utantill? Berätta gärna i kommentarsfältet 🙂

Tyvärr hittade jag ingen egen bild från mina fiskrätter så därför blev det andra bilder 🙂

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Och här är några av alla som är med i år:

Orsakullan

Goda Tankar

Sweet Words by Mirre

Famljen Noe

Funkisistan

Stronger LIfe

Hannas Krypin

Kraka

InnehosIna

AnnaBergstrand

Carinas Photolifestyle

Silverblomma

 

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Jag

  Kommer inte på, det är faktiskt oftast min man som lagar mat nuförtiden. Men fisk i ugn är ju enkelt med olika ”täcken” och grönsaker. Och så förstås karelsk köttgryta.

 2. Kristallina

  Min man var kock och har alltid lagat mat. När han dog ville jag inte äta något som påminde mig om hans man. Började googla och hittade massor annat som lät gott. Har sam,lat på mig många recept men av dem kan jag inget recept utantill. Däremot maträtter som min mamma gjorde. De sitter i märgen, liksom 😀
  Ska testa din majonäs, yoghurt, bostongurka. Låter väldigt gott.
  God Jul, Carina. Till dig och din familj!

  1. Det förstår jag att du inte ville <3
   Jag googlar också massor och följer recept 🙂
   Kom på något jag lärt mig från mamma och min mormor....ris ala malta 🙂 Den gör jag utantill 🙂
   Testa den, så gott till fisk.
   Önskar dig detsamma <3

 3. Marie Karlsson

  Jag kom inte på såsär på rak arm, vissa är så självklara om man tänkte att ja men de kan jag utantill, men sedan kan man ju även vissa lite ”svårare” också utantill

  1. Ja så är det.
   Tyvärr måste jagerkänna att jag börjar ”tappa” mina recept i huvudet…googlar för mycket kanske 😉
   Ha en fin jul!

Lämna ett svar