Lucka nummer 20: ” Vad julen betyder för mig…”

Lucka nummer 20: ” Vad julen betyder för mig…”

Julen ja. Nu är den snart här och i år känns det si så där med julen faktiskt. Men julgran har jag skaffat. Känner att det är lite mysigt att ha en gran ändå. Barnen är ju vuxna sedan länge och tycker inte julen är något speciellt. Sista åren har inte jularna varit så ”stora”. En jul för några år sedan var jag också själv större delen av dagen. Så julen har jag blandade minnen och känslor kring. Men om man ska försöka komma på vad julen betyder för mig just nu; så är det ledighet, lugn och massor med ljus och även lite god mat. Ris a la malta är något som jag är uppvuxen med och även har fortsatt att göra alla år….på min mormor och mammas sätt 🙂

Mitt änglaspel som jag fick som barn hänger fortfarande med varje jul. Det betyder en hel del för mig eftersom jag fick det av mormor och morfar. Några tomtar från barndomen  plockas också fortfarande fram. Ett måste för mig.

Har ni några speciella traditioner vid jul?

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Och här är några av alla som är med i år:

Orsakullan

Goda Tankar

Sweet Words by Mirre

Famljen Noe

Funkisistan

Stronger LIfe

Hannas Krypin

Kraka

InnehosIna

AnnaBergstrand

Carinas Photolifestyle

Silverblomma

 

 

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Jag

  Glömde: Så skönt att se en vacker julgran, en som inte är överdekorerad, utan estetiskt enkel. Vårt änglaspel har jag glömt bort, det ligger i någon låda i källaren. Fina foton som vanligt.

 2. Jag

  Jag är van vid stora jular ända sen barndomen. Förr var vi många hos mormor och morfar, sen var det hos mina föräldrar med alla syskon och ibland hos svärföräldrarna, med svägerskor och deras familjer. Nu är vi tolv, mina barn och deras familjer, men i år bara min man och jag. Det kändes konstigt men lugnt och skönt.

  1. Ja det är konstigt i år
   Jag har aldrig varit en stor familj…mormor morfar jag mamma och syster. Sedan gick mormor bort och morfar kom till oss.
   Mina vuxna barn träffar jag inte varje jul tyvärr Och i år som sagt var min man och jag själva

 3. lisa

  Det gick inte att kommentera ditt senaste inlägg så jag gör det här istället 🙂
  Jag har varit lat i år och köpt allt färdigt utom ris a la maltan och inlagda sillen. Mina syskon kommer inte och ”barnen” äter ändå bara köttbullar och prinskorv haha. Jag köper också färdigkokt skinka och griljerar den .

  Ha en fin fortsättning på tisdagskvällen kram

  1. Ibland får man vara lat 🙂 eller hur!
   Oj, jag glömde bort kommentarsfältet hahaha Hade jag bråttom ? 😉
   Ha en fin kväll du också
   Kram

 4. lisa

  Vi har som tradition att träffas på julafton hela familjen med mina tre syskon men i år blir det inte så. Mina syskon är i riskgruppen så de vågar inte komma vilket är trist men vi blir 6 stycken i alla fall med svärmor som bor hos oss. 🙂
  Jag har faktiskt inte julpyntat så mycket i år. Har inte haft någon inspiration.
  Kram <3

  1. Ja i år blir inte traditionerna som vanligt tyvärr.
   Kanske man hittar andra traditioner som kommer att hänga med år från år 😉
   Jag menar inte att man inte ska ses, för jag hoppas att vi snart kan ses som vanligt igen <3
   Kram

Lämna ett svar