Lucka nr 3

 En lokal upptäckt jag gjorde i år
3:e december och lucka tre. Det här året blev ju inte som vi är vana med. Resor har kanske fått ställas in, likaså bröllop och andra större tillställningar. Har du hittat något nytt ställe i år? Något nytt fik, lanthandel eller en härlig badplats du inte visste fanns i din närhet?  Jag själv har inte upptäckt någon ny badplats. Det blev mycket hemmavid den här sommaren. Och det både i staden jag bor i men även en hel del hem där jag är född och uppväxt. Att sitta vid strandkanten i Sigtuna med sin fikakorg är något jag alltid har tyckt om och faktiskt så saknar jag det massor. Att få ta min promenad runt Sigtuna.

Att gå omkring i lilla Sigtuna på faktiskt Sveriges längsta ”affärsgata”. Vet inte om det är så fortfarande? Sigtuna grundades kring 980-talet och var då en av dåvarande Sveriges tre första städer.

När det gäller traditioner i Sigtuna så har det alltid varit ”Sigtuna möte” i augusti /september ( kommer inte riktigt i håg vilken månad) . Julmarkanden är en annan tradition, som förr bara bestod i en helg i december. Nu är det alla helger från 1:a advent till 4.e advent. Men i år blir det ju inte så  pga ni vet vad. Några få kommer att stå på torget och sälja saker vad jag förstår. Men på olika helger. Julskyltning gör ju även i år Stora gatan väldigt mysig att vandra genom. Här kan ni läsa mer om julen i Sigtuna.

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Linda Odelmar

  Sigtuna är så fint, brukar besöka Sigtuna på sommaren, mysigt att ha pick nick där, själv hittade jag en ny badplats intill där vi bor..Aldrig varit där för barnen har badat på äventyrsbad de övriga åren..

 2. Jag

  Sigtuna, det måste ha varit när jag väntade mitt första barn, minns det som en fin liten stad där vi tog en roddtur och jag blev hjälpt ur båten av Einar von Bredow. Blev så häpen när jag kände igen honom. Förstår att du gärna återvänder dit. Fina bilder, men varför två av tornet?

  1. Einar ja 🙂 Skolkamrater med hans barn 🙂
   Haha det blev nåt fel på bilderna när jag lade upp. Fattar inget.
   Ska hem på söndag <3

Lämna ett svar