Lite färg, lite glädje

Lite färg piggar upp

Ja så känns det som man vill göra nu…pigga upp med färger. Jag har ju varit hemma ett tag p.g.a av förkylning. Hade det varit normala dagar så hade man varit på jobbet, men nu har man snällt fått stanna hemma. Vad har jag roat mig med då? Ja i går var jag piggast hittills ( och i dag då) så då tog jag och färgade lite ägg av det jag hade hemma. Samtidigt stängde jag ner allt vad massmedia hette så jag slapp höra och läsa om allt för en stund. Jätteroligt att färga ägg. När jag sedan skulle blåsa ut innehållet kämpade jag ordentligt. Jag tittade på Mamma Mia 2 och hade fokus på den. Så härligt att få lite härlig film och glad musik.

naturlig färg

Titta i skåpen

Där har man kanske en hel del att färga med. Jag började med gurkmeja. Vatten, gurkmeja och vitvinsvinäger kokades upp och fick svalna. Hur mycket jag hade av de olika ingredienserna vet jag inte, jag tog ”på en höft”. Sedan fick de ligga nån timme. Har inte riktigt koll på tiden. Grönt te och blåbärspulver hade jag också och gjorde på samma sätt där. Grönt te blev det brunaktigt av.  Nästa gång ska jag testa rödkål och gurkmeja som tydligen ska få en ljusgrön färg. Kaffe kan man använda också.Tänk vad spännande det är att använda naturens färger. Testa er fram.

naturens färger

Ta till vara solen i dag

Solen strålar just nu från en klarblå himmel och det luktar vår! Jag njuter av solens värme och låter den fylla mig med värme och kärlek! I morgon är det dags att komma tillbaka till jobbet i skolan.

Ha en fin torsdag och njut av vårens sol!

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Jag

  Vad roligt med lite experimenterande! Och skönt att du mår bra igen. Ditt gråa ägg är fantastiskt vackert. Jag kan tipsa om lökskal, det använde vi alltid förr i mitt barndomshem. Äggen blir mustigt gula och det går jättefort, de behöver inte koka längre än det tar för ett ägg att koka. Vi kokade alltså äggen till påskbordet på detta vis, men klart att man kan färga urblåsta ägg också. Skal från gul lök ska det vara.

 2. Lisa

  Vilka fina ägg 🙂 Vad duktig du är. Önskar jag var lika påhittig och duktig som dig. 🙂
  Här är det också sol idag. Helt underbart ! Kram <3

  1. Tack fina du! Nja det var faktiskt inte så svårt. Men otroligt spännande 🙂
   Ha en fin dag bästa du!

 3. Tina

  Fina och vackra färgade ägg! Härligt och så roligt med att färga på detta viset. Nu blev jag sugen på te och blåbär. Kanske jag skall ta blåbärste ☺️

  Önskar dig en fin och vacker helg ❤️

  Kram Tina

  1. Blåbärste låter ju helt fantastiskt!
   Nu känner jag att det är dags att bege sig till tebutiken.
   Var köper du dina teer? På stan eller i Gränby?

   Ha en vacker helg!
   Kram

 4. Heléna

  Så otroligt fina äggen blev! Det är verkligen roligt att färga ägg själv och underbart när man kan göra det på naturlig väg också! Vi behöver verkligen all färg och glädje man kan hitta nu i dessa dystra tider med den ena tragiska rubriken efter den andra. Jag gillar faktiskt Mamma Mia 2 bättre än den första filmen 😊. Härligt att du mår bättre och kan jobba igen imorgon! Hoppas du får en fin helg! Kram 💖

  1. Tack 🙂
   Ja mycket färg ska det vara nu 😉
   Ja, kanske..tänkte inte så långt men jag gillade filmen
   Önskar dig en toppenhelg!
   Kram

Lämna ett svar