Kanske sommarens sista

Betalt samarbete med Odla.nu

Kan det vara det? Sommarens sista bukett med luktärter. De är redan utblommade i vaserna på bordet, och jag saknar redan doften. Tyvärr börjar luktärterna ute se ut att ge med sig. Upptäckte mjöldagg tyvärr så just nu är de inte så fina. Sprayade med bikarbonat och såpa i går så får vi se. Håller tummarna. Mina växter i år har varit sisådär faktiskt och jag vet inte varför.Troligtvis så beror det säkert på mina ”gröna” fingrar 😉 eller de där äckliga små gröna maskar som jag tävlat med. De äter upp varenda blad… Rosornas blad har varit värst drabbade. Jag har suttit och letat blad för blad, nja jag har säkert missat något blad. Men de är så svåra att hitta.

Nej så nu tar jag och tänker på vårens planteringar istället. Trots alla maskar vill jag ha fler rosor, kanske….Just nu  till i morgon har odla.nu 150kr rabatt vid köp över 1500kr Gäller ej växthus eller trädgårdsmaskiner och endast vid köp över 500kr Så passa på att kika in här och använd dig av koden: ODLA1500

Augusti ut har de också 20% rabatt på höstlökar

Nu började det att åska här och vad jag förstår så är den här värmen på väg bort. Även om det är jobbigt med extrem värme så vill jag nog ha kvar den ett tag till…

Njut av lördagen!

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Jag

  Jag tycker nog att allt har blommat på som tidigare, men nu är vissa rosor i stan kalätna och jag hittar inget som äter på dem. Mysko. Luktärterna sådde jag för sent, det var länge sen jag hade sådana, så de har inte blommat. Jättefin bild på luktärterna och urläcker rosenbild!

 2. Kristallina

  Det är många som berättar om dålig växt och skörd. Det var nog vädret också. Det gick ju hela tiden upp och ner och dessutom långa torra perioder. Det var nog gynnsamt för dessa maskar.
  Otroligt vackert foto!

 3. Lisa

  Vilken fin bukett 🙂
  Om man kollar på väderprognosen framöver så går vi mot kallare och ostadigare väder nu tyvärr.
  Mina växter har också varit sämre än de brukar. Det måste ha med torkan att göra eller något. T.ex när det gäller sommarblommor blev både Lobeliorna och Dahliorna risiga ganska fort. Trist. Tror torkan bidragit till fler skadeinsekter också.

  Ha en fin lördag kram

  1. Tråkigt men blir lite glad att jag inte är ensam 😉 om att ha sämre växtlighet i år.
   Ha en fin söndag
   Kram

Lämna ett svar