Goda såser till grillat

God morgon fredag!

Tänk att det redan är fredag. Den här veckan har vi ju haft helt okej väder efter alla regnskurar. Fredagen ser ut att bli strålande här i Uppland. Vad passar bra om inte att tända grillen och grilla något gott. T.ex. marinera kycklingfilé och göra lite goda grillsåser till det. Super!

Att göra egna såser är inte så svårt. I veckan gjorde jag majonäs till grillat. Man kan göra egen majonäs och receptet hittar du här på allt om mats hemsida. Det är inte så svårt men har man inte tiden går det perfekt med köpemajonäs. Jag köper Hellmans real mayonnaise för jag tycker att den smakar mest riktig. 

Mina såser jag gjorde i veckan var en med vitlök, citronsaft, örter( jag hade bladpersilja, gräslök, dill) i den ena. Den andra var det lite mer sting i ; 1 kryddmått cayennepeppar, vitlök, sambal oelek ca 1/2 tsk. Pröva er fram. Varje sås var på ca 1 dl majonäs.

 

Supergott till grillad kyckling mm.

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Låter gott, och så stämningsfulla bilder… Hoppas att du har en fin helg, kram!

  1. Det var riktigt gott till grillat.
   Tack snälla!
   Här är en toppenhelg och i dag blir det barnfotografering 🙂
   Ha en fin söndag!

 2. Heléna

  Så gott det låter! Jag älskar när det blir lite sting i och smaksätter gärna både det ena och det andra med sambal oelek! Visst är det härligt att det fina vädret behagade komma till helgen! Bra avrundning på årets sommarsemester. Hoppas du får en riktigt fin lördag! Kram 💖

  1. Ja det passade riktigt bra till grillat. Absolut gillar jag vädret och bara strosa omkring hemma i tunna kläder. Det ska ju inte bli så bra i veckan tyvärr. I dag ska jag fotografera barn och det ska bli så kul.
   Ha en toppensöndag! Kram

Lämna ett svar