Ge bort bilder till mor

Ge bort ett fotografi till mors dag

För ett tag sedan satt jag och pratade med en väninna i telefonen. Hon är en del år äldre än mig så vi har inte träffats på säkert 1 1/2 år. Vi diskuterade just år 2020 som för oss båda inte riktigt finns i minnet. Det känns som vi hoppat över året. Nog om det.

Den 30 maj är det mors dag. Något som kanske inta alla firar.  På Nordiska museets hemsida kan man läsa om hur och när vi började fira mors dag i Sverige. Där kan man b.la. läsa om ett litet häfte som kallades för ”Mors dag”. Så här stod det i det: 

1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.

2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.

3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.

4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.

5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar.

6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahållas för mors dag

 

Boka in en fotografering

Visst vore det roligt att ge bort en unik förstoring. Jag tror att de flesta mammor skulle uppskatta det. Det är några veckor kvar och än hinner man att boka in en fotografering. Jag lovar att det blir en uppskattad och oväntad present till mor.

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Jag

  Roligt att läsa hur flaggan ska hissas och golven ska sopas – och så högtidligheten som ska hållas. Bra idé med ett foto till mor!

  1. Visst är det roligt att läsa om gamla traditioner och inse hur vi förändras och följer med flödet, typ.Visst är det fint med foto till mor 🙂

 2. Lisa

  Det har hänt mycket sedan det började firas Mors dag. Skulle inte alls ha något emot att få frukost på sängen och slippa alla hushållssysslor den dagen 🙂
  Kram

  1. Ja viss skulle det vara mysigt med frukost i sängen
   Eller kanske inte 🤔😘😂
   Ha en toppendag!

Lämna ett svar