Fotografering på nära håll

Fotosöndag på alla sätt

God morgon måndag och världen. I dag var det en kall morgon och rutorna på bilen får skrapas. Samtidigt skiner solen och det är en fantastisk morgon. Klär man bara på sig så. Tyvärr är det väldigt torrt i markerna, så lite regn skulle inte skada. Hoppas ni haft en lika härlig helg som jag. Vädret har varit toppen även om det var lite kyliga vindar. 

I går plockade jag fram min förstoringslins till kameran och började att krypa omkring ute. I stället för ett macroobjektiv använder jag närlinsen för att komma närmare motivet. Närlins kallas close up filter också. Man skruvar fast det längst fram på objektivet.  Min lins förstorar +4. Linsen har också en brännvidd. Hur och varför är överkurs för mig 🙂

Det blev lite foton på tulpaner, vitsippor och annat som jag kom att se. Kul att krypa omkring bland myror och insekter.  Men nu är vi tillbaka i jobbvecka, och för mig blir det bara tre dagar, sedan ledig igen. Det ska bli så skönt. Och på fredag börjar majmånad hörni. Vad det har gått undan sedan januari-februari….

Njut av måndagen och ta hand om er!

 

This post contains adlinks from Adviral

 

Nu äntligen i lager igen Hickap Classic Complete Set

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Hans Wikström

  Brukar träffa på min kompis som mest fotar djur på riktigt nära håll, då och då i de mest förunderliga ställningar. Senast liggande på magen framför en stenmur där en huggorm solade sig. Grodperspektivet öppnar faktiskt en ny värld, eller det kanske ska heta ormperspektiv.

  1. Härligt 🙂
   Jag hade INTE använt mig av ”ormperspektivet” 😉 Livrädd för ormar
   Djur på nära håll, vad skoj!

 2. Jag

  Närlins borde jag kanske prova, det är tungt att släpa med sig macrot. Jättevackra bilder, särskilt gillar jag den av tulpanen, den ger ett så mjukt intryck. Jag låg faktiskt på backen igår och försökte fota men mest har jag röjt hår på torpet.

  1. Ja det är ett alternativ 🙂
   Jag har en lins till mitt objektiv 70-200 och objektivet är väldigt lätt.
   Det är lite roligt att krypa omkring även om jag mest gör det i trädgården 😉
   Tack snälla, ja jag gillar också tulpanen .

 3. Lisa

  Vilka underbara bilder. Aldrig hört talas om närlins förut. Jag kör alltid macro. Man lär sig mycket om fotografering av dig, det tackar jag för 🙂

  Ha en fin måndag kram <3

  1. Vad roligt att höra! det gläder mig att höra 😉
   Ja close up lins är ett billigare alternativ till macroobjektiv
   Fin måndag! Kram

 4. Heléna

  Så häftiga bilder! Låter skoj att krypa omkring med kameran! Ibland funderar jag på om folk tror att jag är lite knäpp när jag fotograferar för man ställer sig ju i lite udda vinklar för att få bra bilder – ser nog roligt ut för den som inte vet vad man håller på med 😁 Hoppas du får en riktigt fin måndag och krya på dig!!! Kram 💖

  1. Tack 😀
   Ja visst ser det säkert roligt ut.
   Tack, ja just nu ligger jag i soffan under filten 🙂
   Ha en toppen tisdag!

Lämna ett svar