Fotografering och redigering

Gravidfotografering

Jag vet inget roligare än att fotografera porträtt på olika sätt. Och att sedan få sätta sig i lugn och ro för att gå igenom alla bilder. När det gäller redigering undrar jag om man någongång blir riktigt fullärd? Eller vad tror ni? Just den här workshopen har jag massor med bilder ifrån och det är så skoj att sitta och hitta olika redigeringsstilar. Några redigeringsverktyg jag försöker att lära mig ordentligt just nu är i photoshop. Det finns ju så enormt många olika verktyg där.  Först gör jag en grundredigering i camera raw och fortsätter sedan i photoshop. De jag just nu använder mig mest av är solid color, gradient map, curves mm. Och ja, det tar lång tid så jag försöker att lära mig just nu att redigera alla samtidigt. Lite svårt men det kommer nog. Där måste man vara säker på att det blir bra innan man trycker på knappen. Bilden ni ser här ovanför har jag förstärkt färgerna i himlen och i vattnet lite med hjälp av Solid color. Det kan gör så mycket i en bild. Den kan jag också redigera hudtonerna om och där det behövs. Här nedan ser ni några fler bilder från den fina gravidfotograferingen i Haga parken i början av september.

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Jag

  Det är väl det som gör skillnaden mellan proffsiga foton och andra. Det är mycket som kan lyftas och förbättras. Jag har inget sådant redigeringsprogram men det verkar spännande att prova på. Väldigt vackra foton!

  1. Carinas fotografier

   Ja det är utmanande och roligt. Det är mycket att lära och man lär sig hela tiden tycker jag 🙂
   Tack snälla rara du!

 2. Lillan Kind

  Åh så vackra bilder av en mycket vacker kvinna! Det här med redigering tycker jag verkar vara både roligt och intressant, och det är ett område inom vilket jag har det mesta kvar att lära. Jag har länge tänkt att köpa en bra kamera, för nu har jag bara mobilen att fota med. Men när jag köpt en kamera ska jag nog gå in för att lära mig redigering😊

  1. Carinas fotografier

   Tack snälla rara du! Ja hon var/är väldigt vacker.
   Redigering är så himla roligt men också svårt. Det gäller att hitta sin stil.
   Ha en fin eftermiddag!

Kommentarer är stängda.