Fotografering i skogen

Skogspromenader och fotografering

Höstmånaderna bara rusar fram tycker jag, vad tycker ni? Samtidigt är jag glad för varje dag som går och vi håller oss friska. Månaderna som kommer nu minskar inte bara ljuset utan också exponeringarna i kameran en hel del. Timmarna med bra ljus blir färre, men det mjuka ljuset som finns de få soltimmar vi får är fantastiskt. Så det gäller att plocka fram kameran dessa få timmar. Själv älskar jag ljuset på just hösten, när det inte är grått och trist så klart.

Skogen kan vara svår att få till bra ljus i om man vill fotografera människor. Men att fotografera naturbilder kan bli lite drömskt eller kanske rent av lit spöklikt. Eller vad tycker ni? Just mina bilder den här gången är faktiskt fotade strax innan solen gick ner. Så kanske att det var lite mörkt, men om man vågar höja ISO så kan man lyckas att få till en bild även där. Att gå i skogen mår jag verkligen bra av. Just den här gången ser man inte så mycket av höstens vackra färger då allt i skogen nästan är kraftigt grönt. Björkarna har tappat nästan alla sina gula löv och det är bara de vita stammarna som sträcker sig mot ljuset.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Kristallina

  Vilket fint ljus du har fångat. Lite dämpat och stämningsfullt. Väldigt snyggt!

 2. Lisa

  Vilka vackra bilder. Dom ser helt magiska ut 🙂 Ja nu måste man verkligen ta vara på ljuset när man ska fota.
  Du lyckas väldigt bra med dina bilder. 🙂

  Ha en fin onsdag kram <3

  1. Tack snälla rara Lisa <3 Det gläder mig massor.
   Ja, mörkret kommer snabbt...och snart blir det vintertid. Men för sista gången tror jag 🙂

 3. Jag

  Nakna trädstammar är alltid vackert, tycker jag. Nu åker vi till torpet för höstjobb då då lär det bli en del promenader, om det hinns med vill säga. Jättefin stämning i dina skogsbilder!

  1. Mysigt att vara i torp. Bodde i ett torp i 3 1/2 år. Mysigt men också lite bökigt 😉
   Ha en fin tid i torpet
   Tack snälla 🙂

 4. Lillan Kind

  Ja hösten rusar fram! Men det är en härlig tid att vistas i skogen, och jag fotar väldigt mycket. Bilderna kan bli både drömska och spöklika vid olika tillfällen. Dina bilder ser vackra och mystiska ut😊

Lämna ett svar