Fotografera och sedan redigera

Att fotografera är väl en sak, men att sedan redigera är en hel vetenskap. Tycker iallafall jag.  Och jag fotograferar alltid i rawformat. När jag började att läsa mer om just jpeg och webben hittade jag lite artiklar och förstod det som att jpeg 2000 gör att min sida på webben blir snabbare. Rätta mig om jag har fel, för jag vet inte om jag förstod rätt. Bilderna jag visar här idag är redigerade i photoshop ( lite) och jag har testat att använda mig av jpeg2000.

Några sidor jag läste på är Kamera och bilds artikel om jpg, samt nya bildformat på webben.  Jag kommer att fortsätta att studera vidare och se vad jag hittar för intressant. fotografera Den här bilden med gardinen i fokus och blomman och lampan oskarp använder jag mig av ett lågt bländarvärde. Och kameran har jag oftast inställd på M (Sony) som betyder manuellt. Jag ville här att blomman och lampan skulle vara oskarp och skruvade ner till lägsta möjliga bländarvärde. Jag gillar sådan bilder väldigt mycket. Här kan ni se en annan bild som jag har fotograferat med lågt bländarvärde. fotografera Nu är det fredag igen hörrni,  och här är det i dag ett fantastiskt väder. Helgen ska tydligen bjuda på regn. Vi får se då om det går att pyssla i trädgården. Jag känner ju verkligen för det och hoppas att regnet håller sig till nattetid istället. För regn behövs ju! Vad ska ni ha för er i helgen? Jag är lite nyfiken på vad man gör när man inte har trädgård eller en uteplats. Vad hittar men på då på sin lediga tid? Jag ska också försöka att använda kameran i helgen. Det har varit lite för lite med det. Ha nu en riktigt fin fredag och en skön avkopplande helg. Jag hoppas att min blir lugn och avkopplande. Kram till er alla!

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Jag

  Romantiskt ljuvliga blombilder. Ja, man får ta till sig tips lite här och där när man hinner. Helgen var regnig, och oj, vad det behövdes! Jag har letat efter en klänning till min dotters disputationsmiddag, men hittar ingenting och börjar få panik.

  1. Carinas Photolifestyle

   Tack snälla 🙂 <3
   Här har det regnat och regnat. Känns nästan som höst.
   Oj vad jobbigt! Jag nästan känner paniken 😉 Hoppas att du hittar något. Det är typiskt att man inte hittar något när man verkligen behöver.

  1. Carinas Photolifestyle

   Tack snälla Anita Birgitta! <3
   Ha en fin lördag
   Kram!

 2. Kristallina

  Här har det redan börjat regna. Det ska fortsätta imorgon. Jag har ju en vovve. Så mina dagar är ganska strukturerade och dessutom går jag dagligen fyra promenader med honom .
  Imorgon kväll ska jag ha lördagsmys med en vän.
  Trevlig helg!

  1. Carinas Photolifestyle

   Mysigt med vovve! Jag har katt, men han går ju in och ut som han vill ( nästan 😉 Jag måste öppna dörren haha).
   Molnen hopar sig så snart kommer väl regnet. Välbehövligt!
   Ha en härlig lördagkväll med din vän!

 3. Tina

  Underbart blogginlägg! Gillar detta väldigt mycket med bildvisningar om skillnader och hur du gör.
  Tack för tipsen!

  Trevlig helg och hoppas du får njuta i trädgården med att fixa och njuta i den.

  Kram Tina

  1. Carinas Photolifestyle

   Tack Tina 🙂 Och jag får tacka dig 😉
   Det var en otroligt vacker morgon, men nu hopar sig molnen.
   Ha en fin helg!

Lämna ett svar