Fastlagsbulle
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera

Godmorgon 

Onsdagmorgon och sol! Helt underbart att vakna till. Jag har ledig dag i dag så det blir en lång frukost i soffan. Så skönt. Halva veckan är nu avklarad. Har ni sportlov eller jobbar ni?

Har ni ätit semlor än? Eller är ni de som väntar till fettisdagen 25 februari? Jag kan inte låta bli att känna att fastlagsbullen är lika med att våren tar plats. Jag har tjuvstartat med semlor. Och jag bakar glutenfria semlor med sempers glutenfria mjölmix. Här hittar ni receptet jag använde. Jag har fortfarande inte hittat ett bra recept på helt vetestärkelsefria bullar så det får bli mjölmix. Ni som som tål veteprotein och gluten hittar ett klassiskt recept här.

Hetvägg

Hur äter ni era semlor ( om ni äter)? Hetvägg eller bara som den är? Hetvägg eller varm mjölk tyckte jag om när jag var barn. Eller så var det bara så man skulle äta den. När jag kom upp i tonåren tyckte jag verkligen inte om varm mjölk till semlan. Har nog inte smakat det sedan dess.

Fastlagsbulle

Fotoredigering

Nu är det dags att sätta sig och gå igenom alla foton från en porträttfotografering i fredags. Det ska bli så roligt. 

Ha en strålande dag!

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Jag

  Har glömt att äta årets semla, det är maken som handlar så jag får skylla på honom, haha. Elegant ser det ut på ditt fina semmelfoto med vacker glasassiett!

  0
  1. Skyll på maken 😉

   Tack , Ja de är gamla….ärvda efter min mormor som var född 1901. Kärt minne, inget värde i pengar.

   0
 2. Lisa

  Jag har tjuvstartat för länge sedan med att äta semla. Har väl ätit 5 st redan 🙂 Jag äter den som en macka ungefär. Först tar jag av locket och doppar det i grädden och äter sedan äter jag resten. Har inte heller ätit semla med varm mjölk sedan jag var barn. Jag föredrar de traditionella semlorna kram <3

  0
  1. Haha, Har aldrig tänkt på att man äter som ensmörgås ungefär : ) Det är så jag äter 🙂
   Kramen

   0
 3. Heléna

  Mina barn är för stora för sportlov, så jag jobbar som vanligt. Ska opereras imorgon och efter det blir jag hemma runt en månad. Jag älskar de vanliga semlorna med mandelmassa och grädde. Har testat alla möjliga sorter, men jag har hittills inte hittat någon annan sort som jag föredrar. Nytt för i år är att en kollega bakade en semmelkladdkaka som man åt med grädde. Såg inget vidare ut, men det var faktiskt riktigt gott (i lagom stor dos). Kram 💖

  0
  1. Lycka till med operationen <3
   semmelkladdkaka har jag inte ens hört talas om...spännande 🙂

   Kram

   0
 4. Tina

  Semlor, som jag älskar semlor! Jag både gillar att äta dom som de är samt som hetvägg med varm mjölk i en djup tallrik.
  Jag gillar inte saffranssemlor och andra typer av semlor. Det skall vara semla på traditionellt vis , men det får gärna vara även i mindre storlekar på semlorna. Nu i år blir det inga semlor, tyvärr. Det får bli ett annat år.

  Även jag skall sätta mig ner och fortsätta redigera porträttfotografierna från i fredags!

  Önskar dig en underbar dag i det vackra vädret!
  Kram Tina

  0
  1. Jag har aldrig smakat annat än tradionella semlor och tänker aldrig göra. Det ska vara riktiga 😉
   Lycka till med redigeringen 😀
   Kram!

   0

Lämna ett svar