Vad roligt att du kikar vidare!

Syskonfotografering

Fotografering är ett minne för livet

Tänk när ni sitter där tillsammans och tittar på fotografier på er familj och så upptäcker ni att du själv eller någon annan nästan aldrig är med på bilderna. Oj varför är det så? Jo just det det var ju alltid du eller din partner som höll i kameran. Så tråkigt eller hur! Det är det som är så härligt med att boka en fotograf…. alla i familjen är med på bild. Det är verkligen minnen för livet.

Det är så värdefullt för barnen att få se sig själv i bilderna som kommer finnas kvar i deras liv länge. Som de i sin tur kommer att kunna visa sina barn i framtiden. Och självklart är det roligt att ha bilder på sig själv att använda eller bara ha som minnen, för man förändras ju genom åren. Hårfärg, frisyrer ändrar man kanske ofta. Det är så roligt att plocka fram bilder och se tillbaka.

Barnfotografering

Roliga minnen

En fotografering ska vara en rolig och avslappnad stund. Viktigt för mig när jag fotograferar både barn, familj, par eller enskilda är att vi ska ha roligt. Ja ett härligt minne från något ni har gjort tillsammans. En familj kan vara liten eller ganska många och det går lika bra att ha en fotografering oavsett. 

När det är barn med vid fotograferingen så fotograferar jag oftast på deras villkor. Men däremmellan kan knappen på kameran också tryckas på. Då det inte vet att jag fotograferar blir ofta spontana och härliga bilder. Det är den känslan jag vill ha vid en fotografering. Genom att hitta på olika lekar och små uppdrag blir fotograferingen en naturlig stund för barnen och er. Barnen får också träffa min kompis Sixten som är en giraff

Blommor / Färgval

Ibland har man en tanke kring hur en fotografering ska vara.Det kan vara speciella kläder, kanske blommor i håret eller i handen. Önskar ni en mer stylad fotografering med blomkrans/blommor, så ordnar vi det. Pris för blommor tillkommer. Beroende på färgval av kläder kommer vi överens om blommornas färgskala. Kläderna ska ju vara personliga och representera er. Just nu finns även en vit spetsklänning att låna i stl 38 ( fungerar för både gravid och ej gravid) Två stycken barnklänningar finns också  i stl 4-5 samt år 5-6. När det gäller val av kläder är olika nyanser av samma färg bra att utgå ifrån. Mjuka toner som beige, grå eller olika pastellfärger som ser bra ut tillsammans är bra. Undvik allt för mönstrade kläder eller logotyper då det drar till sig uppmärksamheten.

Barnfotografering

Tycker ni att det är jobbigt framför kameran?

Vad roligt att du skrollar och läser om mitt koncept! då har ni kommit en bit på era funderingar kring en fotografering. Jag vill ge er som väljer en fotografering hos mig en rolig och avslappnad stund. Viktigt för mig när jag fotograferar barn men också vuxna, par, kompisar är att vi ska ha roligt. Med barnen hittar jag på olika lekar och uppdrag som gör att fotograferingen blir en rolig och naturlig stund. Jag tvingar ingen att sitta still. Och ni som föräldrar behöver inte ”tillrättavisa” era barn, för jag tar hand om dem och leker med dem. Vi går omkring ( om barnen vill det) och kanske skapar en magisk värld där vi letar efter en fe som kanske bor uppe i ett träd eller letar efter ekorren Kurre. Men vem säger att inte vuxna kanske också får små uppdrag, lekar under fotograferingen. Det gör oftast att fotograferingen blir mer naturlig och avslappnad. Jag utgår från vad ni känner är bäst. När barnen eller kanske även ni vuxna behöver en paus så tar vi det. Och vem vet; det kanske är just då kameran fångar underbara bilder. Bilder kan bli otroligt fina även om man inte tittar direkt in i kameran.

familjefotografering
Barnfotografering
barnfotografering
En bild säger mer än ord!

Varför känns det viktigt för er med en fotografering just nu?

Hur vill ni se tillbaka och minnas med bilder?

Ett porträtt kan betyda så mycket; ha som ett minne, ge bort eller kanske till en hemsida. Barn eller familjeporträtt är ett fantastiskt minne att bevara till framtiden. Kanske finns det någon plats som betyder mycket för just dig och som du gärna vill bli fotograferad på, då diskuterar vi möjligheterna kring det. Och glöm absolut inte bort ditt älskade husdjur som också är en familjemedlem. Visst är det ett fint minne !

Eller varför inte unna sig en alldeles egen porträttfotografering?! En härlig upplevelse och en hel del fina bilder på dig själv. Är du gravid? Åh vilken spännande tid! Något jag själv ångrar är att jag inte har några fotografier från mina graviditeter. Ett par från den första, men inga på de andra två. Att föreviga denna period med en gravidfotografering är något man sedan kan titta tillbaka på senare i livet.

Jag lägger stor vikt på att fotograferingen ska vara avslappnad, trygg och naturlig. Dessutom kan jag ordna med blommor, om ni önskar ( Kostnad tillkommer). Klädval och färger kommer vi överens om. Klänningar finns inte att låna i nuläget. Lämpliga veckor för fotografering ä v 25-35.

barnfotografering

SÅ HÄR GÅR DET TILL:

Bokningsförfrågan

Vad roligt att ni har kommit så långt i funderingarna kring en fotografering!

Längre ner på sidan finns ett formulär där ni fyller i era uppgifter ( mobilnumret är till för att ni får ett sms när jag svarar er på mailen). Jag svarar inom ca 2 arbetsdagar med förslag på datum för själva fotograferingen om jag har tider lediga. Det är bra att skicka er förfrågan så snart som möjligt för att garantera att ni får den tid ni önskar. Tiderna varje månad är begränsade.

Obs! En Bokningsförfrågan är inte bindande!

syskonfotografering

Bokning & Fotografering

När vi har kommit överens om ett datum som vi bokar in skickar jag er en bokningsfaktura på 25%  av själva avgiften ( Detta garanterar er bokning hos mig), samt ett avtal som ni lugnt kan läsa igenom hemma och skriva på. Jag fakturerar via Frilans Finans och betalningsvillkor är 10 dagar för att garantera er tid för fotograferingen.

Du har rätt att ångra din bokning senast 14 dagar innan avtalad tid och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Slutbetalningen av resterande summa sker vid leverans av bilderna. I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Vid publicering får du gärna skriva Foto: Carinas Photolifestyle – Carina Krantz, och ingen redigering/filter på bilderna. Om du behöver beskära bilden med Instagrams format är det inga problem! 

Och nu har vi kommit till själva fotograferingen, Yay, så himla roligt! Vi träffas på den plats vi har kommit överens om. Själva fotograferingen tar ca 1- 2 tim. Är det barn som fotograferas så anpassar vi efter dem och det blir en del lek och små uppdrag under själva fotograferingen. Behöver barne ta paus gör vi det. Vem vet, det kanske är just då jag fångar den där härliga bilden. jag kommer att vägleda er genom hela fotograferingen så att det känns bekvämt för er. Objektiven jag använder mig av gör att vi på ett naturligt sätt håller avstånd under fotograferingen.    

Efter fotograferingen

Nu är fotograferingen klar och jag åker hem med en hel del härliga bilder i min kamera, som jag kommer att gå igenom.

Ca 2 veckor efter själva fotograferingen skickar jag ett mail med en länk till ett personligt galleri med era bilder (ca 20-30 st). Där loggar ni in och gör urval genom att klicka på hjärtan på de bilder ni vill ha.

Själva slutfakturan skickas och jag levererar era bilder när den är betald. 

Din investering:

DITT PRIS: 3 000 kr

Bildpaket utöver de bilder som ingår

Familjefotografering

FRÅGOR & SVAR

Lite funderingar kring fotograferingen

Väder kan vi inte styra över. Skulle det vara regn och rusk eller snöstorm bokar vi självklart om

Självklart bokar vi om om någon blir sjuk. Tänk också på att boka om vid förkylningssymtom. 

Folhälsomyndighetens rekommendationer. Läs HÄR

Kläderna ska ju vara personliga och representera er. När det gäller val av kläder är olika nyanser av samma färg bra att utgå ifrån. Mjuka toner som beige, grå eller olika pastellfärger som ser bra ut tillsammans är bra. Undvik allt för mönstrade kläder eller logotyper då det drar till sig uppmärksamheten. Under själva fotograferingen vägleder jag er så att ni ska kunna känna er avslappnade.

Har ni fler frågor, eller känner ni er bekväma med att boka en fotografering? Ofta har man en hel del funderingar kring en fotografering innan man bestämmer sig. Då fyller ni bara i formuläret nedanför. Jag svarar så snart jag kan inom 24 h.