Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhlens

Enkel efterrätt

Finns det något godare än nyskördade spröda rabarber! I enkla efterrätter, saft eller kompott. Jag bara älskar denna sura fina stjälk. Det är roligt att baka och fixa, men jag gillar när det går snabbt och är enkelt att tillreda. Och att det sedan inte blir så mycket disk runtomkring är väl toppen. Och varför ska man köpa färdig vaniljvisp med en massa tillsatser i när man kan göra egen som är gudomligt god. Jag har inte hittat på den här desserten själv utan snubblade över den när jag googlade på rabarber. Tänk förr när mina kak, och matböcker låg framme och man gjorde samma hela tiden. Nu för tiden slår vi bara upp datorn och hittar olika spännande recept som är kul att testa. En del faller inte i smaken, en del blir favoriter. Och jag lovar, den här blev en favorit hos mig. Nackdelen är väl att man inte får vara allergisk mot mandel, då den innehåller det. Jag tål forfarande mandel, men delar av min familj gör det inte tyvärr. Utmaning är att vara i en familj där det finns allergi ( jag är en av dem ) när man ska bjuda på familjemiddag/fika. enkel efterrätt

 Gott till kristihimmelsfärdshelgen

Man kokar en sockerlag och häller över rabarbern innan man skjutsar in den i ugnen. Ugnsfasta formen hittar du här Den lilla fina skålen från himla är säkert 15 år gammal. Jag hade två men en har spruckit. Här hittar ni massor av fina skålar om ni är ute efter nya. I skrivande stund dyker det upp i mitt huvud att jag behöver flytta mina rabarber som står lite tokigt till och i vägen för gräsklipparen ;). Är det lätt att flytta rabarber? Behöver de någon speciell näring och jord? Eller kan jag bara gräva upp och flytta? Spännande att höra era tips. enkel efterrätt

En annan redigering av mina bilder

Här ovan ser ni min bild av min efterrätt. Jag har redigerat den efter tips som jag får genom en s.k onlinekurs i storytelling. Och i dag bjuder jag på den och inte den ljusare bilden. Jag fotar ju i raw och sparar bilderna i raw så att man kan titta tillbaka och testa olika redigeringar. Riktigt skoj, men svårt. Haha, är det svårt? eller bara nytt? 😉 Kika in här hos Blogg.land.seså hittar ni den fantastiskt goda efterrätten och en massa annat gott.

Ha nu en riktigt skön kristihimmelsfärdshelg och ta hand om er!

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Tina Lennholm

  Åh, jag önskar verkligen att ha rabarber! Jag gjorde ett försök för ett antal år sedan, men rabarberplantan dog för mig. Så jag önskar verkligen att kunna ha en sådan planta i min trädgård!

  Så gott med rabarberpaj!
  Dessutom väldigt nyttigt med rabarber!

  Åh det skulle jag också vilja gå, en sådan kurs i storytelling. Låter intressant!

  Vackra bilder som du skapat med din fantastiska förmåga med kameran!
  Allt gott till dig min vän! Kram Tina

  1. Carinas Photolifestyle

   Tack snälla Tina <3
   Älskar rabarber. Före midsommar är de som bäst, sedan blir de så träiga.
   Allt gott till dig fina <3

 2. Kristallina

  Ser väldigt gott ut. Jag gillar också rabarber i alla former. Får alltid plocka hos en granne och tänker på kvinnan som köpte vårt hus, ha…ha… Hon äter ”min” rabarber som heter Elm Blitz. Den bästa som finns.
  Vet tyvärr inte om det är lätt att flytta rabarber.
  Önskar dig detsamma!

  1. Carinas Photolifestyle

   Det var gott, jag lovar.
   Elm Blitz, det ska jag kolla upp. Kanske blir en ny planta och gubben får fortsätta klippa ner, vår hahaha.
   Lyckliga henne 😉
   Kram till dig!

Lämna ett svar