En maträtt jag gjorde för första gången i år

Publiceras 2 december: Lucka nummer 2: 

Den här luckan brukar tydligen vara populär och man kikar runt hos varandra för att få inspiration av nya maträtter. Jag försöker att tänka på vad jag har gjort för ny mat i år och har svårt att komma på någon speciell. Kom på att jag testade att göra piroger och det hade jag aldrig gjort tidigare. Glutenfria var de också.

Jag köpte glutenfri smördeg på ica som jag kavlade ut lite mer och tog ut rundlar från. Receptet sedan på svampröran hämtade jag från Jennys matblogg

Och eftersom vi har allergier samt intolerans här hemma uteslöt jag att göra pirogdeg på vetemjöl och sojan tåla jag ju inte så den fick utebli. Så här fina blev mina: ( och supergoda)

 

fredagsfeeling

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Kristallina

  Det såg väldigt gott ut. Underbara bilder som genast gjorde mig hungrig. Vågar man äta ägghjärtat också? 😀

 2. Jag

  Att steka ägg så där vackert måste jag göra någon gång, kanske när vi har hand om de små någon gång i framtiden. Jag gjorde en jättegod laxpaj med spenat på landet, en stor en som vi kunde äta av länge. Fina matbilder!

  1. Visst var det fint 😉 Pepparkaksformar är bra året om 🙂
   Laxpaj lät spännande.
   Tack <3

Lämna ett svar