En helg fullt av pyssel

Mycket tid över för lite pyssel

Att hitta på saker för att få tiden att gå på ett trevligt sätt. Ja det är inte så lätt alltid just nu. Fotograferingen ligger i dvala, likaså inspirationen. Läsa kan man göra och det har jag gjort en hel del. Men sedan börjar det att ”klia” i fingrarna som vill göra något. Jaha, dags att leta i skåpen för att göra något med det man har…

Ägg, rödkål, blåbär, gurkmeja åh så roligt. Detta kan ju bli kul. Har ni färgat ägg naturligt någongång? Första gången jag testade var när barnen var små. Men jag måste erkänna att det gick inge vidare, så vi målade på äggen med….ja, jag vet; tuschpennor! Hur galet var inte det?!  Kanske har man blivit klokare med åren, jag vet inte. Tiden har jag ju mer av i alla fall. Och nu i dessa coronatider har man ju hur mycket tid som helst. På gott och ont.

Jag hittade i skåpen både gurkmeja, blåbärspulver, rökål, paprikapulver och grönt te. Ättiksprit och en annan gång hade jag vinäger i vattnet.  När jag hade paprikapulvret mätte jag inte utan tog på ”en höft”. Det blev ingen fin orange färg trots att ägget låg länge i färgen.

Men det var i alla fall roligt att testa  med det man hade i skåpen. Och nu har ju snart halva veckan gått då det redan är onsdag i morgon.

Ha en toppentisdag!

Paprika, gurkmeja,rödkål och gurkmeja, grönt te, blåbär,rödkål och gurkmeja, gurkmeja och i mitten rödkål

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Emma Engström

  Det är ju jättekul när man kan göra så mycket med saker man har hemma, så häftigt med färgerna bland annat! 😀 FINT! <3

 2. Tina

  Så vackra dina ägg blev med fin fina färger! Underbart!
  Önskar dig en fortsatt fin vecka 🙂

  Kram

 3. Heléna

  Så fina de blev äggen! Det var länge sedan jag färgade några ägg nu, men vi gav oss på att färga dem naturligt när barnen var små. Blev dock aldrig så där riktigt fina klara färger. Ja, hur tänkte man egentligen när man ritade med tusch…
  Hoppas du får en riktigt fin kväll! Kram 💖

  1. Tack! Eller hur…hahaha allt var inte bättre förr 😉
   Tack och önskar dig detsamma <3

 4. Lisa

  Vad fina äggen blev. Mycket bättre att färga dom naturligt. Blir ju precis lika fint 🙂
  Det är sant som du säger, nu när man sitter där man sitter har man tid för att experimentera. 🙂
  Ha en fin tisdag kram <3

Lämna ett svar