Barn och Familjefotograf i Uppland

Barn och Familjefotograf, Carina Krantz

Här har ni mig; en mamma till tre vuxna söner och farmor till två stycken underbara tjejer. Jag är född och uppvuxen i Sigtuna, men flyttade till Uppsala mitten av 80-talet. När barnen var små bodde vi i Åre, för att sedan flytta tillbaks till Uppsala.

Min bästa plats måste jag nog påstå är hemma. Men självklart tycker jag om att röra på mig också. Jag trivs oerhört bra på en fjälltopp eller nära havet med den där vidunderliga utsikten man bara kan få där. Då fylls min själ med lugn och energi. 

Barn och Familjefotograf i Uppland

Jag jobbar och har alltid jobbat med barn, både inom akutsjukvård, förskola och skola. Jag älskar deras spontanitet och naturliga glädje. Barn får alltid fram barnet i mig. Det har lärt mig att ta tillvara på glädjen och en del bus när jag fotograferar och jag tycker verkligen att det blir bäst då. Barnen ska inte följa mig utan det är jag som följer dem så mycket som det bara går med en kamera i handen. Alla bilder blir inte skarpa, men för mig är känslan i bilden viktigare än rätt kompositioner och skarpheten.

Jag känner extra mycket för just fotografering av barn och familj. Jag tror att det kommer att betyda mycket för framtida generationer och jag minns så väl hur jag älskade att sitta på golvet med mormor och morfars fotoalbum med bilder från sent 1800-tal och fram till min mamma föddes. Ja självklart på bilderna de hade på mig och min syster också. Det är än i dag det bästa jag vet att titta på alla de gamla bilderna ( som då var i svartvit) och även på bilderna från när mina barn var små. Extra roligt tycker jag nu att det är när jag plockar fram bilder för att visa mina barnbarn hur deras pappa såg ut som liten.

Fotograf Uppsala Sigtuna

Jag ser fram emot en kontakt med just dig!

Skriv gärna ett par rader och berätta om dina önskemål. Jag hör av mig så snart jag kan. Senast inom 2-3 arbetsdagar.