Barn och Familjefotograf i Uppsala

Vad roligt att du kikar vidare här. Då har du antagligen kommit en bit på dina funderingar kring en fotografering. Jag vill ge dig som väljer en fotografering hos mig, en rolig, avslappnad och minnesvärd upplevelse.Viktigt för mig när jag fotograferar barn men också vuxna, par, kompisar är att vi ska ha roligt. Med barnen hittar jag på olika lekar och uppdrag som gör att fotograferingen blir till en rolig och naturlig stund. Jag tvingar ingen att sitta still. Ni som föräldrar behöver inte känna att ni måste ”tillrättavisa” era barn hela tiden, för jag tar hand om dem och leker med dem. Vi går omkring (om barnen vill det) och kanske skapar vi en magisk värld där vi letar efter en fe som kanske bor uppe i ett träd eller letar efter ekorren Kurre och andra lekar som passar tillfället. Men vem säger att inte de vuxna kanske också får små uppdrag, eller lekar under fotograferingen. Det gör oftast att fotograferingen blir mer naturlig och avslappnad. Jag utgår från vad ni känner är bäst. När barnen eller kanske även ni vuxna behöver en paus så tar vi det. Och vem vet; det kanske är just då kameran råkar fånga underbara bilder. Bilder kan ju också bli otroligt fina även om man inte tittar direkt in i kameran.

Barn och familjefotograf

Jag är aldrig med på bild!

Tänk när ni sitter där tillsammans och tittar på fotografier på er familj och så upptäcker ni att du själv eller någon annan nästan aldrig är med på bilderna. Oj varför är det så? Jo just det det var ju alltid du eller din partner som höll i kameran. Så tråkigt eller hur! Det är det som är så härligt med att boka en fotograf…. alla i familjen är med på bild. Det är verkligen minnen för livet.

Det är så värdefullt för barnen att få se sig själv och er i bilderna som kommer finnas kvar i deras liv länge. Som de i sin tur kommer att kunna visa sina barn i framtiden. Och självklart är det roligt att ha bilder på sig själv att använda eller bara ha som minnen, för man förändras ju genom åren. Hårfärg, frisyrer ändrar man kanske ofta. Det är så roligt att plocka fram bilder och se tillbaka.

Barnfotografering

”Jag trodde aldrig att mina barn skulle samarbeta med Carina”

”Så otroligt pedagogisk och bra med barn, jag var helt häpen hur bra det hela gick Allt var ordentligt planerat och Carina hade med sig leksaker och annat som lockade barnen. Barnen tyckte att det var superroligt och ville göra det igen (samma barn vill alltså inte bli fotade när mamma bara vill ta EN bild)! Carina lät barnen leka och ta sina pauser hela tiden när det behövdes, stressade aldrig på och var helt lugn och harmonisk under hela fotograferingen. En fantastisk fotograf!”

– Rana , Syskonfotografering

”Jag kan varmt rekommendera att boka Carina för att ta foton på era barn”

” Från början ville min son inte fotograferas, men tack vare Carinas pedagogiska och lekfulla sätt ville han också vara med, och vi fick ett minne för livet, inte bara bilderna utan själva upplevelsen. Det kändes naturligt och inte alls pinsamt eller konstgjort som det lätt kan bli annars. Det märks att Carina är proffesionell när hon väljer var och hur fotona skulle tas, ljus och bakgrund blev perfekt för våra höstfamiljebilder!”

– Moa Johansson Familjefotografering

Carinas photolifestyle - barn och familjeporträtt Uppsala Sigtuna
Carinas photolifestyle - barn och familjeporträtt Uppsala Sigtuna
Bokningsförfrågan

Längre ner på sidan finns ett formulär där ni fyller i era uppgifter och önskningar om era önskemål och förslag på datum ( mobilnumret är till för att ni får ett sms när jag svarar er på mailen), glöm inte att även kolla skräpposten i din mailbox. Jag svarar inom ca 2 arbetsdagar om jag har tider lediga och ger iså fall förslag på andra datum. Det är bra att skicka er förfrågan så snart som möjligt för att garantera att ni får den tid ni önskar. Tiderna varje månad är begränsade.

Obs! En Bokningsförfrågan är inte bindande! 

Bokning

När vi har kommit överens om ett datum som vi bokar in skickar jag er en bokningsfaktura på 25%  av själva avgiften ( Detta garanterar er bokning hos mig), samt ett avtal som ni lugnt kan läsa igenom hemma och skriva på. Jag fakturerar via Frilans Finans och betalningsvillkor är 10 dagar för att garantera er tid för fotograferingen.

Du har rätt att ångra din bokning senast 14 dagar innan avtalad tid och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Fotografering

Och nu har vi kommit till själva fotograferingen. Yay, så himla roligt! Vi träffas på den plats vi har kommit överens om. Själva fotograferingen tar ca 1 tim. Är det barn som fotograferas så anpassar vi efter dem och det blir en del lek och små uppdrag under själva fotograferingen. Behöver barnen ta paus gör vi det. Vem vet, det kanske är just då jag fångar den där härliga bilden. Jag vägleder er genom hela fotograferingen så att det känns bekvämt för er. 

Efter fotograferingen/Leverans

Nu är fotograferingen klar och jag åker hem med en hel del härliga bilder i min kamera, som jag kommer att gå igenom.

Ca 2 veckor efter själva fotograferingen skickar jag ett mail med en länk till ett personligt webgalleri med era bilder (ca 20-30 st). Där loggar ni in och gör urval genom att klicka på hjärtan på de bilder ni vill ha.

Själva slutfakturan skickas och jag levererar era bilder när den är betald. 

Glädje och lättsamhet 

En fotografering ska vara en rolig och avslappnad stund. Vi ska ha skoj under fotosessionen, eller hur! Ett härligt minne från något ni har gjort tillsammans eller du själv, som du/ni sedan kan sitta och minnas tillbaka till. Spelar ingen roll om du vill ha bilder på dig själv, dina barn eller er familj. Vilka tillhör just din famlij? Barn och föräldrar eller dina vänner…det bestämmer du.

När det är barn med vid fotograferingen så fotograferar jag oftast på deras villkor. Men däremellan kan knappen på kameran också tryckas av. Då de inte vet att jag fotograferar blir ofta spontana och härliga bilder. Det är den känslan jag vill ha vid en fotografering. Genom att hitta på olika lekar och små uppdrag blir fotograferingen en naturlig stund för barnen och er. Barnen får också träffa min kompis Sixten som är en giraff

Barnfotografering
Carina Krantz-Barn och Familjefotograf i Uppland
Barnfotografering
skolfoto
skolfoto

Hur vill ni se tillbaka och minnas med bilder?

Ett porträtt kan betyda så mycket; ha som ett minne, ge bort. Barn eller familjeporträtt är ett fantastiskt minne att bevara till framtiden. Kanske finns det någon plats som betyder mycket för just dig och som du gärna vill bli fotograferad på, då diskuterar vi möjligheterna kring det. Och glöm absolut inte bort ditt älskade husdjur som också är en familjemedlem. De får också gärna vara med.

Jag lägger stor vikt på att fotograferingen ska vara avslappnad, trygg och naturlig. Klädval och färger kommer vi överens om. Dessutom kan jag ordna med blommor, om ni önskar (Kostnad tillkommer).

Barnfotograf
Barnfotograf

Slutbetalningen av resterande summa sker vid leverans av bilderna. I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Vid publicering får du gärna skriva Foto: Carinas Photolifestyle – Carina Krantz, och ingen redigering/filter på bilderna. Om du behöver beskära bilden med Instagrams format är det inga problem! 

Väder kan vi inte styra över. Skulle det vara regn och rusk eller snöstorm bokar vi självklart om

Blir någon sjuk så bokar vi självklart om. Det gäller både om ni eller jag blir sjuk.

Kläderna ska ju vara personliga och representera er. 

När det gäller val av kläder är olika nyanser av samma färg bra att utgå ifrån. Mjuka toner som beige, grå eller olika pastellfärger som ser bra ut tillsammans är bra. Undvik allt för mönstrade kläder eller logotyper då det drar till sig uppmärksamheten.     Tveka inta att fråga vid funderingar!

Barn och familjefotograf

Varför ska just jag?

Ja, det frågar sig nog många flera gånger genom livet, inklusive jag själv.  Men så roligt att se tillbaka på upplevelsen genom alla bilder!

Men kan man verkligen fotografera ute under alla årstider? Så klart att man kan. Som vintern t.ex. Solen kommer inte så högt och träden är frostiga och kanske den där härligt krispiga snön ligger på marken. På våren när knoppar brister och solen är mjuk och varm. Sommaren då…. Ja ljuset mitt på dagen är väldigt skarpt men orkar man upp till soluppgången är ljuset helt annorlunda och självklart har vi ju solndegången, den omtalade golden hour; timmen innan solnedgång med det helt magiska ljuset. WOW.

Sedan har vi hösten som kan vara alldeles underbar med sina murriga härliga färger. Och vem säger att mulna regniga dagar kan vara dåliga? Det kan också ge helt fantastiska bilder. 

Tveka inte att skicka en bokningsförfrågan.

En bokningsförfrågan är inte bindande. Tiderna jag har varje månad är begränsade. 

Bokningar kvar:

April - 1 bokning kvar
Maj - 1 bokning kvar
Juni - 2 bokningar kvar