Currently set to No Index
Currently set to No Follow

Äppelpaj hör hösten till

God morgon måndag, hur har ni det i dag? Här vaknade vi till en strålande sol som var på väg upp.

Hur härligt är inte det. Vädret var lika fint i helgen, men kallt.

Och jag önskar att jag kunde gå promenader. Men det fick bli att baka en äppelpaj i går istället.

Annars gäller det gäller att passa på att njuta,  för i veckan kommer sämre väder sa de på nyheterna i morse.

Här har jag haft långfrukost.  Promenader då?

Nej, jag tror att det är något jag får vänta med,  för jag tror inte att det är så lätt att gå på promenad med gips och kryckor. Så så här kommer det att vara ett par veckor till.

I går lagade jag god mat (haha all mat är väl god) och fick för mig att göra en äppelkaka.

Det blev en enkel sådan och med en supergod råkräm med grädde.

äppelpaj

Så här gjorde jag min paj

Min äppelpaj tog jag och mixade en näve hasselnötter och  en näve mandel,

men bara lite snabbt så att det inte blev mjöl av det.

I formen lade jag äppelklyftor och stödde över nötblandningen.

Blandade ca 1 1/2 dl havregryn med en msk råsocker och kanel. Strödde över det och klickade ut smör ovanpå allt.

Sedan stod det i 200 grader varm ugn i ca 20 -25 min.

Råkräm

Receptet på råkrämen finns att hitta lite överallt.

Jag vispade 2 äggulor 1 msk råsocker och en halv tesked vaniljpulver och blandade i det i lättvispad grädde ca 2 dl.

Min kräm blev inte så söt men det är det jag gillar.

äppelpaj

Porslin

Mitt porslin är blandat gammalt och nytt. Skedarna är i nysilver och ärvda.

Det är så lätt att man glömmer bort sitt ”gamla” i skåpen. Men titta och plocka fram vetja.

Likaså assietten; en glastallrik som är efter motor. Att blanda gammalt och nytt gillar jag.

Så har ni inget för er, plocka ( om ni kan) eller köp några svenska äpplen och njut av någon god äppelefterrätt/gofika.

This post contains adlinks from Adviral

Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Med sådär lite socker så kanske jag kan prova den också. Tack för receptet! Vad gäller gamla ting så har jag gott om sådana, gillar antikmässor. Små vackra glasskålar är en favorit, kostar just ingenting.

  2. Har tänkt ett bra tag på äppelkaka men det blev aldrig av. Jag får ta mig kragen helt enkelt. Din äppelpaj ser jättegod ut!

  3. Gud så gott det ser ut, älskar äppelpaj 🙂

Lämna ett svar

Äppelpaj i oktober