Hem KategorierBloggen Lättsam fredagsmiddag

Lättsam fredagsmiddag

av Carinas Photolifestyle
8 Kommentarer
Fredagsmiddag

Inlägget innehåller affiliatelänkar till Ellos

Har ni svårt att hitta på fredagsmiddag?

Som vanligt när fredagen kommer och man står där i affären trött och sliten efter veckan. Ni tänker: ” vad i hela friden ska vi ha för fredagsmiddag”? När veckan börjar lida mot diset slut och man har kämpat med alla veckans middagar, då kommer man till den där helgen…. Här är det vanligt att jag slinker in i affären på väg hem och samtidigt tänker så att det knakar i huvudet. Haha tur att ingen hör.

Oftast blir det något till fredagen och sedan blir det bättre planering lördagsmorgon för resten av helgen och början på veckan. Jag försöker verkligen få en annan struktur på middagsplaneringen, men det är svårt. Har liksom tappat inspirationen på matlagning. Och jag som har lagat så mycket mat och matlådor genom åren.

Lite svårare blir det också när man är hemma och är seg pga. en dunderförkylning som heter duga. Ingen feber utan bara superförkyld.  Länge sedan jag hade en sådan brakförkylning…

Men i alla fall så hittade jag ett enkelt recept här på nätet i veckan och gjorde dessa enkla enchiladas i går. Till dem serverade jag crème fraîche och salsa (medium).

 

Fredagsmiddag

Enchiladas

Dessa är med en kyckling och svarta bönröra. Kycklingbitarna stektes och sedan blandades det i en tacokryddpåse. I med svarta bönor och krossade tomater. Receptet då? Jo, det hittade jag hos Linneas Skafferi. Där brukar jag ofta kika in och hitta en massa bra tips på mat och även bakning. Gillar den sidan!

När vi ändå är inne på det här med middagar så kan ni kika här också på en kycklingmiddag jag gjorde i somras. Riktigt fräscht och gott.

Tallrikarna som enchiladas ligger på är gamla. Men jag har sett riktigt snygga tallrikar här. Ibland önskar jag att jag hade massor med plats och flera olika tallrikar att variera dukningen med. Det är ju så roligt att duka fint. Men det kanske är tur att man inte har de drivet. Jag är absolut nöjd med mitt gamla porslin. Linneservetter  är ett måste i min dukning. De här linneservetterna gillade jag. Bara älskar känsla att hålla i servetten vid middagsbordet.

Nu blir det en liten promenad i höstvädret. Jag måste försöka hitta några vassliknande kvistar. Kommer inte ihåg namnet på dem.

Ha nu en riktigt go fredag!

 

8 Kommentarer
3

You may also like

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Carinas PhotolifestyleJagKristallinalisaNetti Starby Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Netti Starby
Guest

Vilket smarrigt tips och ha en fortsatt fin dag! <3 Kramis

lisa
Guest

Vilket bra tips, ser ju jättegott ut. På fredagar äter vi oftast rester vilket ju inte är så roligt direkt. Ska absolut prova ditt recept 🙂

Kristallina
Guest

Själv har jag haft det lätt med matplaneringen. Jag var gift med en kock. 😀 När han gick bort fick jag laga själv men planerar långt i förväg, Lagar gärna grytor, gratänger och soppor. Eftersom det blir mycket har jag alltid många rätter i frysen.
Ser gott ut, tur att jag är mätt, ha..ha..
Nu får jag titta in med jämna mellanrum. Det funkar bara inte med dina feeds. Följer ju din sida på Fb också. Ha en trevlig ny vecka!

Jag
Guest

Låter gott! Bra med tips, det går lätt slentrian i mattänkandet. Hos oss har det med åren mer och mer blivit min man som lagar maten, det är ju han som handlar också. Men ibland så.

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta på min hemsida godkänner du min policy Godkänner Läs mer

Policyvillkor