Hem Hälsa Tar ni er tid för återhämtning

Tar ni er tid för återhämtning

av Carinas Photolifestyle
4 Kommentarer
återhämtning

Follow my blog with Bloglovin

 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Återhämtning

September är här och som vanligt undrar man var sommaren tog vägen? Har ni samma tankar?                                    Sommaren ska ju vara en tid för återhämtning, men ofta har många en massa projekt under sin ledighet.

Återhämtning är ju livsviktigt, det vet vi nog alla. Sömnbrist t.ex. , det försämrar hjärnans olika funktioner. Det är inte bara minnet och tanke-/koncentrationsförmågor som påverkas, utan även vårt humör. Nu är jag ingen neurolog, men har läst om en ny forskning som visar att vi kan träna upp och förstärka vår hjärna så länge vi lever. Fantastiskt om det stämmer, för då blir våra hjärnor motståndskraftigare mot t.ex. demens. Så nu är det dags att försöka hålla sin hjärna i form också.

återhämtning

Vad är vila för dig

Alla har vi ju olika sätt att varva ner på. Jag t.ex plockar gärna fram min kamera och försvinner in  i en djup koncentration i att få till det där extra jag är ute efter. Då försvinner allt annat som man “stoppar” in i sin själ, knopp och kropp. Motion och styrketräning är ju också en form av återhämtning även om man kanske inte tror det. Och jag precis som många andra har svårt i bland att ta tag i motionen. Men så underbart man mår efteråt! Kroppen har liksom lättat tio kg och man känner sig så nöjd och stolt.

Tomater

Tomater kanske inte direkt hör till ämnet, men jag älskar att se att jag lyckas med en del odling även om jag inte direkt har några gröna fingrar. Vila är verkligen att strosa omkring bland odlingar, växter och blommor. Doften, lugnet och utmaningen att lyckas gör att jag mår bra. Hur tycker ni?

Och nu kan jag inte låta bli att öppna Solögas bok ” Växternas språk”. Där står det om tomaten:

Väx i den takt som passar dig.

Det är tryggt att leva här och nu. Det är tryggt att växa och utvecklas. Kärlek och trygghet omger mig. Jag känner mig trygg här och nu. Har all tid i världen. Och jag växer i den takt som passar mig bäst.

Lite intressant och roligt att läsa hennes böcker då jag ofta ser ett samband till det man läser just då. Fortsätter att läsa det sista om tomatens budskap:

Överkänslighet mot tomat: Otrygghet i växandet och de förändringar du genomgår. Med andra ord, du har för högt ställda krav på dig själv och du går för fort fram i livet. Botemedel är kärlek och massor med lugn och ro.

Jag är inte överkänslig mot tomater *ler*. Men de man köper i butiken är sällan goda. Men tänk den här ni ser på bilden ovan. Den tog lång tid på sig att mogna. I går äntligen plockade jag denna enda tomat som hittills mognat. Men oj; den var himmelskt god, jag lovar! Hoppas hoppas att de andra hinner mogna innan kylan.

Vad det är för sort? Ingen aning då en kollega lämnade sticklingar på vårt personalbord.

4 Kommentarer
1

You may also like

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Carinas PhotolifestyleJagKristallina Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Kristallina
Guest

Vad bra jag har det. Eftersom jag inte arbetar längre stressar jag ytterst sällan. Alltså behöver jag inte återhämtning heller. Har gått med mina hunder i över 30 år. Varenda dag, flera gånger. Sömnbrist endast p.g.a. för mycket värk och det händer inte för ofta.
Förra året hade jag tomater på balkongen. 3 olika sorter som var jättegoda. I år blev det tyvärr inget men nästa kanske igen.
Ha en trevlig vecka!

Jag
Guest

Jag saknar tomater, har odlat själv på torpet men har nu kommit fram till att det är bäst att jag avstår, har blivit överkänslig och minns att mamma sa att hon också var det. Höga krav på mig själv, ja. Men det har nog inget med tomaterna att göra. Jag känner mig jättestressad över allt som jag inte får gjort p.g.a. av värk och oork. Sover gör jag bara med ljudboken på hela natten. Men fotograferingen ger tröst och kanske lite motion ibland.

Fina bilder i inlägget!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy