Hem Trädgården Dahlia, du vackra blomma

Dahlia, du vackra blomma

av Carinas Photolifestyle
2 Kommentarer
Dahlia

Dahlia, en vacker blomma

God morgon !

Jag vet inte riktigt varför jag har blivit så förälskad i dahlia? Kanske för att de faktiskt är lika magiskt vackra som rosor.  Min mamma sa att jag får det jobbigt på hösten då man ska ta upp knölarna… De blir ganska stora!. Och nog blev mina knölar stora allt. Men tyvärr möglade de över vintern. Och jag tänkte att jag aldrig mer skulle lägga energi på dahlior.

Men så det fick bli en ny knöl i år. Och den har jag odlat i en hink på altanen. Och nu äntligen, i slutet av juli har den första blomman visat sig. Jag bestämde mig för en vacker dahlia som går åt beige, rosa. Det är i alla fall min känsla kring blomman. Jag beställde min knöl hos Zetas

Svårt men roligt med det lilla

Min trädgård är inte så stor och jag vill absolut inte att den ska ta över mina dagar. Men lite roligt är det att ha lite utmaningar. Kommande utmaning är att klara min dahlia för i år; Cafe´au lait heter den. Nu har jag läst att dahlior som är planterade i kruka behöver man inte gräva upp. Man ska tydligen lyfta in hela krukan och stälal den på en mörk, torr och sval plats. När sedan våren kommer ska man plantera om den i ny jord och då blir det dags för knölarna att börja gro igen.

Dahlia

2 Kommentarer
2

You may also like

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Carinas PhotolifestyleJag Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jag
Guest

Vilken ljuvlig dahlia och bilden på den likaså med underbart ljus! Jag köpte en krukdahlia förra sommaren men tänkte inte på att jag kunde ha lyft in hela krukan. Hittade knölen undangömd för sent och den blommar inte än.

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta på min hemsida godkänner du min policy Godkänner Läs mer

Policyvillkor