Hem KategorierBloggen Flädersaft fixad

Flädersaft fixad

av Carinas Photolifestyle
2 Kommentarer
flädersaft

Flädersaft

Åh vad jag älskar försommaren! Alla dofter, alla blommor och det underbara ljuset! Det är så mysigt att komma hem frampå kvällen, ta en promenad bland sina växter och bara vara. Älskart! Och nu är en sats flädersaft fixad.

I går tog vi och plockade ner lite fläderblommor. Citron hade jag inhandlat så sedan var det bara att sätta i gång. Tyvärr var det mycket lus på blommorna, allra helst de som satt i lagom höjd för att nå. Men tur att det finns stegar.

 

flädersaft

Så här gjorde jag

ca 30 blomklasar

1,5 liter vatten

1,5 kg socker

3 citroner

( citronsyra 50 g)

Kokar upp vatten och har i sockret så att det smälter. Vill man har man också i citronsyran. Jag brukar frysa in min saft.

Borsta citronerna och skiva dem. Lägg de med blommorna i en stor bunke. Häll på sockervattnet och täck bunken. Låt svalna för att sedan förvara i kylen i tre dagar.

Fantastisk saft som man kan göra mycket utav. Flädersorbet är fantastiskt gott. Drinkar på flärd är super i sommarvärmen. Som ni läste så förvarar jag min saft i burkar i frysen. så jag har faktiskt lite kvar sedan förra året. Håll koll bara så att ni har den äkta flädern!

Lycka till och testa gärna!

 

This post contains adlinks from Adviral

 

flädersaft

 

Vacker flaska / Midsommarstång till bordet / Papptallrikar / Ballonger / Midsommarkrans / Pappersmuggar / Småskålar / Sånghäfte

2 Kommentarer
2

You may also like

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Carinas PhotolifestyleJag Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jag
Guest

Flädersaft har vi alltid i frysen, men i år gjorde vi ingen ny, det finns tillräckligt kvar av förra årets, vi gör alltid dubbel sats.. Godaste saften!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy