Hem KategorierMode Minnen väcks av träskorna

Minnen väcks av träskorna

av Carinas Photolifestyle
9 Kommentarer
minnen

 

This post contains adlinks from Adviral

Minnen dyker upp

Jag påminns av minnen och tänker tillbaka på den tokiga tonåren. Mamma måste ha varit galen på mig ibland. Träskor året om, det var det som gällde.

I dag förstår jag inte hur man kunde gå omkring så. Gå omkring förresten, man kanade omkring för det gick inte att gå i träskor på vinterns hala gator. Jag minns hur jag åkte nedför backen hemifrån till busshållplatsen. Ja, nog gick det undan allt. På fötterna hade man raggsockor för att försöka hålla sig varm. Hälarna blev ju inte så varma då snön blötte ner där bak. Det är tokiga minnen det. *ler* Jag tror att jag gick i 9:an de året jag levde i träskor. Och vita skulle de vara.

 

Minnen

 

Kläder på 70-talet

På den tiden levde man i så tajta Jeans  att man behövde ligga på golvet för att få igen dem. Mamma fick ta en tång i bland som hjälp att dra upp dem med. Fuktiga skulle de vara också för då formade de sig efter kroppen och töjde sig. Stretch fanns inte då 1976/77.  Halsband hade man inte så ofta mer än att det var poppis med en guldkedja runt halsen.

Där här träskorna är lite söta tycker jag och de var de som fick mina minnen från tonåren att komma upp till ytan. Har ni använt träskor eller använder ni det? Jag är osäker om jag skulle orka gå i det dagligen nu. Kommer ihåg att man vrickade fötterna ganska ofta.

T-shirt hade man oftast. Tror inte att jag hade någon blus? Men jag minns faktiskt inte. Över det en kort jacka. Jag fattar inte att man inte frös? Haha eller så gjorde man det.

Väskor hade man inte råd med. Men man hade ju heller inga mobiltelefoner på den tiden. Möjligen några kronor och ett busskort samt dörrnyckeln. Hur mådde föräldrar då när de inte kunde få tag i sina barn och tonåringar när de var ute och sprang omkring? I och för sig hade vi en fritidsgård där man hängde hela kvällar. Och det visste ju föräldrarna antagligen. Men det var väl inte alltid att man gick hem när fritidsgården stängde.

Ja det var tider det! Bättre eller sämre, jag vet inte.

Ha nu en fin lördagkväll !

9 Kommentarer
2

You may also like

9
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BloggfeedCarinas PhotolifestyleJagblondinaTina Lennholm Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Kristallina
Guest

Ja, det gjorde vi också med Jeans. Köpte nya, gick ner till sjön, doppade oss med jeansen på och torkade sedan i solen. Sedan fick man lägga sig på rygg på golvet för att få på dem igen 😀
Tänker gärna tillbaka. Vi hade väldigt roligt på den tiden.

Tina Lennholm
Guest

Ja det var tider med träskor och trånga jeans *ler*

blondina
Guest

Jag känner igen mig i det där, hade ett par jeans då ja var yngre o skulle promt ha de trots de var tajta så man knappt kunde äta då spände de som fan över magen xD La mig över sängen minns jag då jag försökte få igen de hahah 😀

Jag
Guest

Jag har faktiskt kvar mina gamla träskor, de gör fortfarande tjänst på landet. Ändå fick jag pengar av far min för läääänge sen för att köpa nya, han tyckte att de var slitna, haha.

Bloggfeed
Guest

Hej!

Är du intresserad av att din blogg syns i flödet på bloggfeed.se och fotofeed.se? Det är naturligtvis helt gratis!

Låter det intressant så får du gärna kontakta oss på kontakt@bloggfeed.se så kan vi ta det vidare därifrån!

Med vänliga hälsningar
Bloggfeed-teamet

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy