Hem Glutenfritt Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

av Carinas Photolifestyle
2 Kommentarer
glutenfri rulltårta

Sommaren kommer känns det som i dag

Hej all fina, jag tittar in här en snabbis. Men oj vad jag blev sugen på en  rulltårta! Det mesta jag bakar är ju glutenfritt och jag brukar göra den här goda rulltårtan.Och det passar säkert lika bra med jordgubbar i, eller de bär man har för tillfället.

I boken ”Baka glutenfritt har jag hittat receptet på den här rulltårtan. Det är en enkel glutenfri rulltårta att tillreda och det går snabbt, det gillar jag. En annan glutenfri efterrätt hittar du här

glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

Ca 15 bitar

4 ägg

110 g rårörsocker

140 g potatismjöl

2 tsk bakpulver

Fyllning: 400g färska bär

Fyllning Smörkräm (man kan också göra en kokosfrosting)

150 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

1/2 tsk vaniljpulver

1 äggula

glutenfri rulltårta

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner potatismjöl och bakpulver. Bred ut på en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i 5 min. Stjälp upp på sockrat papper och ta bort pappret. Jag lägger över en fuktig handduk så spricker den inte lika lätt.

Smörkräm: Vispa smör och florsocker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Tillsätt äggulan och vispa någon minut till.

Bred ut krämen på kakan och strö över hallonen när kakan har svalnat. Rulla ihop, ät och njut!

 

 

 

 

This post contains adlinks from Adviral

 

glutenfri rulltårta

 

Hatt / Jumpsuit / Halsband / Väska / Armband / Sneakers

2 Kommentarer
2

You may also like

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Carinas PhotolifestyleTina Lennholm Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tina Lennholm
Guest

Detta recept på rulltårta lät väldigt gott och ser gott ut på bilderna också! Den här skall jag nog pröva framöver 🙂
Tack för tipset!
//Tina

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta på min hemsida godkänner du min policy Godkänner Läs mer

Policyvillkor